8 must-do’s in Hannover

Hannover12

Enkele weken geleden werd ik uitgenodigd om de prachtige kerstmarkten van Hannover te bezoeken. Een ongelooflijke ervaring en absolute aanrader voor de wintermaanden. De hoofdstad van het Duitse Nedersaksen heeft echter heel het jaar door vanalles te bieden. Je bent er al op zo’n 4 uurtjes rijden vanuit Antwerpen (440 km) en 4,5 uur vanuit Brussel (490 km). Ik geef je mijn persoonlijke top 8!

 1. Een gouden tip voor iedereen die de stad al wandelend en op een leuke, interessante manier wil ontdekken: volg de Rode Draad! Via een tocht van iets meer dan vier kilometer kom je voorbij de meeste historische bezienswaardigheden. Je vindt het start- en eindpunt van deze ontdekkingsreis aan de toerismedienst op de Ernst-August-Platz aan het Centraal Station. Aan de hand van een geprinte stadsgids (3 euro) en de rode lijnen op de grond mis je niets van de highlights.

  Nieuw Stadhuis by Night.
  Nieuw Stadhuis by Night.
 2. Het nieuwe Stadhuis werd in het begin van de 20ste eeuw gebouwd en behoort naast de Marktkerk en het Anzeiger-Hochhaus tot één van de beroemdste herkenningspunten van de stad. Je kan de booglift naar de koepeltoren nemen of op vier grote maquettes de ontwikkeling van Hannover ontdekken. Ze tonen de stad in 1689, 1939,1945 en het heden.
 3. De stedelijke galerij KUBUS is het toneel voor prachtige tentoonstellingen van kunstenaars uit Hannover en zijn partnersteden. Ook het grote plein achter het gebouw wordt voor tentoonstellingen gebruikt.
 4. De opera van Hannover behoort tot de mooiste in haar genre. Tijdens de Tweede Wereldoorlog brandde het bouwwerk van Georg Ludwig Laves helemaal uit, maar nog geen vijf jaar later werd het heropend.
 5. In het hartje van de oude stad kan je iedere zaterdag rondwandelen op de oudste rommelmarkt van Duitsland. Je ziet er ook de traditionele vakwerk-huisjes.
 6. Wie graag shopt moet absoluut in Hannover zijn. Zo heb je er galerij Luise die in ’87 de deuren opende met een veertigtal winkels. Mag het iets duurder zijn dan ga je best naar de Kröpcke-winkelgallerij aan de overkant! De grote ketens en outletshop vind je dan weer in de moderne Ernst-Agust-Galerie die zo’n 150 winkels herbergt. De binnenstad zorgt voor één van de langste voetgangerszones van Duitsland.
 7. Een absolute must-go zijn de prachtige Herrenhausen Gardens aan de rand van de stad. De Großer Garten is misschien wel de belangrijkste baroktuin van Europa.

  Herrenhausen Gardens, de Gouden Poort.
  Herrenhausen Gardens, de Gouden Poort.
 8. Ga zeker naar één van de hippe stadsdelen zoals Linden of de Nordstadt met zijn hipster winkels, originele kroegen en lekkere restaurants. Linden is hét stadsdeel om uit te gaan en feest te vieren, samen met de 40.000 studenten die Hannover telt!

Praktisch

Vanaf dit jaar biedt luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines trouwens 5 keer per week een rechtstreekse vlucht aan vanuit Brussels Airport naar Hannover (1u10 minuten). Ook met de trein of de bus reis je makkelijk naar de hoofdstad van Niedersachsen.

Kijk eens bij Trivago voor hotels in Hannover. Ik verbleef er in het Grand Hotel Mussman vlakbij het Centraal Station.

Was jij al eens op bezoek in Hannover? Laat het me zeker weten in de comment box.

Deze post bevat een affiliate link
Bart
Bart
Hoi. Mijn naam is Bart, een dertiger uit Vlaanderen. Ik ben de globetrotter, schrijver en fotograaf achter Vetexbart, een travel blog gestart in 2013. Ondertussen bezocht ik meer dan 50 landen, maar mijn grote liefde blijft sowieso de Verenigde Staten. Ook voor toffe kortbijbestemmingen heb ik een serieuze boon. Niets leuker dan de trein te nemen voor een weekendje weg. In eigen land of net voorbij de landgrenzen.

8 Comments

Leave a Comment