2016: 11 topreizen in 11 Instagramfoto’s

26 vluchten, 15 landen, 4 continenten en meer dan 75 hotelovernachtingen. 2016 was voor mij een vruchtbaar reisjaar. De mooiste, indrukwekkendste of meest memorabele bestemming opnoemen is een moeilijke kwarwei. Té moeilijk.

Iedere stad heeft zijn charmes, maar ook zijn onvolmaaktheden. Voor ieder land creëer je vooraf bepaalde verwachtingen die eenmaal ginder, al dan niet ingelost worden. Eén ding weet ik wel. Onbekend is vaak ook onterecht onbemind, dat cliché blijkt alvast te kloppen.

Mijn reisjes (en vakantiedagen) voor dit jaar zitten er jammer genoeg op. Daarom kan ik nu al terugblikken op enkele van de mooiste momenten uit 2016. Als het nieuwe jaar nog maar in de buurt komt van zijn voorganger maak ik in december 2017 zeker en vast een vreugdedansje.

Thailand

De toeristische dienst van Thailand nodigde een groepje internationale bloggers uit voor een 8-daagse trip naar het zuiden van het land. Ik bezocht er het nationale park Khao Sok, at de beste dim sum in Trang en ging op zoek naar waterlelies in Phattalung.

Belgrado

Met de vrienden naar Belgrado in Servië. Enkele dagen feesten en het slechtste bier ooit drinken op het Bierfestival.

Mooi uitzicht over #Belgrado #beograd #belgrade #serbia #servie #travel #sky #colours #instahappy #wanderlust

A photo posted by Bart Melis (@vetexbart) on

Warschau

Srprs.me stuurde me in juli – met zijn destination unknown formule – naar het prachtige Warschau in Polen. Een bestemming waar ik zelf niet snel voor zou hebben gekozen, maar toch werd het één van de leukste uitstappen van het jaar.

Senegal

Corrupte agenten, erbarmelijke wegen, vrienden opgesloten in Senegalese toiletten en gebroken autoruiten. You got to love Senegal!

Keep your dreams alive…👊❤ #africa #senegal #dakar #football #sky #wanderlust #travels #igersbelgium

A photo posted by Bart Melis (@vetexbart) on

Chalkidiki

Het Aards Paradijs! Dat ik er een hele week op witte slofjes van het hotel moest rondlopen omdat mijn koffer verloren ging op de luchthaven kon de pret niet bederven. Check zeker de website van Sunweb want deze bestemming wil je echt op je lijstje zetten voor de zomervakantie van 2017.

Gambia

Wat een ervaring! Voor het eerst richting Afrika, voor een onvergetelijke reis.

Benidorm

Niet meteen de meest sexy bestemming hoor ik je denken? Bwa, toch wel eigenlijk. Ga van de begane paden af en ontdek een mooi stukje Spanje dat ook voor jongeren best de moeite kan zijn. Je hebt er een prachtig natuurgebied, de beste luxe hotels én 300 dagen zon per jaar. Wat wil je nog meer?

Parijs

I ❤ PARIS

Amsterdam

Als een echte toerist met ons ma naar Amsterdam om het Corendon Vitality Hotel te checken. Foodhallen, De Dam, Bijenkorf en de Wallen. We’ve seen it all!

Marrakech

Voor een blogcampagne van TUI fly (zeg vanaf nu nooit meer Jetair!) mocht ik samen met een vriend voor een verlengd weekend naar Marrakech. Met zijn lekkere tajines, kleurrijke medina en lekkere muntthee, misschien wel de leukste citytrip van het jaar. Voor het eerst in Marokko en zeker niet voor het laatst.

Miami

Als USA-gek kan een reis naar Amerika niet worden geskipped in 2016. Dit jaar ging het 5 dagen richting Miami!19 reacties

 • Wat een geweldig reisjaar heb je achter de rug Bart! Niet normaal, hoeveel reizen je hebt gemaakt 🙂 Fantastische foto’s, mooi overzicht. Op naar 2017!

  • Bedankt! Hopelijk wordt het nieuwe jaar even tof (of nog leuker) en inspirerend op gebied van reizen. Ook voor jou natuurlijk! 🙂

 • Leuk jaaroverzicht zo Bart, maar mis ik niet Londen in dit lijstje ;-)?

  • Ik reisde inderdaad even naar London dit jaar. Maar deze lijst gaat over mijn top reizen van 2016. En daar zat London niet tussen. Sorry, don’t shoot me Daphne! 🙂

   • Oh echt niet? Ik vertrek volgende week naar Londen en mijn verwachtingen zijn HEEL HOOG gespannen. Ga jij die ilusie doorprikken? 🙂

 • Haha, vooruit, Het zij je vergeven. :-p

 • Wat een heerlijk jaaroverzicht! Ook aardig wat bestemmingen die nog op mijn bucket list staan ook, toch maar snel eens een ticket boeken naar Thailand, Warschau of Afrika.

 • En dat allemaal binnen je vakantiedagen? Misschien moet ik toch naar België verhuizen 😉 Mooie en gevarieerde reizen heb je gemaakt zo te zien!

  • Een jaar heeft 104 dagen die in het weekend vallen! 🙂 Ook in Nederland dacht ik? Beetje plannen en dan lukt er erg veel hoor Shirley…

 • Wat een jaar! Ben bezig aan mijn lijstje maar dat verdwijnt haast in het niets. Hoop dat 2017 je nog meer plezier oplevert!

  • Ik kijk uit naar je lijstje. Het gaat niet om hoeveel reizen je maakt, maar om mooie herinneringen! Op naar een nieuw jaar vol toffe momenten!

 • Wat een superleuk reisjaar! Heel mooi overzicht, heb er echt van genoten. Hoop dat 2017 voor jou net zo leuk wordt!

 • Wat een superleuk reisjaar! Heel mooi overzicht, heb er echt van genoten. Hoop dat 2017 voor jou net zo leuk wordt!!

 • Wat een geweldig en reislustig jaar heb jij achter de rug zeg, heel leuk! Hopelijk wordt 2017 weer net zo tof 🙂

 • Wat een heerlijk gevarieerd reisjaar joh! Ook bestemmingen waar ik zelf niet zo snel naar toe zou gaan, zoals Benidorm bv maar dat heeft vooral te maken met mijn eigen vooroordelen.

Reageer mee

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *