5 weekends, 5 steden, 5 provincies & 5 jeugdherbergen

De laatste dagen zat ik met mijn neus tussen de plannetjes en treintabellen om mijn zomer trip door Vlaanderen voor te bereiden. Vijf weekends lang zal ik via verschillende stations sporen naar leuke steden op zoek naar verrassende activiteiten, lekkere hotspots en unieke jeugdherbergen. Onder het motto: reizen hoeft niet per se duur te zijn en ook dichtbij huis valt er vanalles te beleven bezoek ik binnenkort Oostende, Leuven, Voeren, Gent en Antwerpen.

5 weekends, 5 steden, 5 provincies & 5 jeugdherbergen

Voor de voorbereiding van deze tocht nam ik onder andere contact op met de mensen van VJH (Vlaamse Jeugdherbergen vzw) die een twintigtal hostels in Vlaanderen vertegenwoordigen. De ledenorganisatie is tevens onderdeel van HI (Hostelling International), met zo’n 4000 hostels het grootste jeugdherbergnetwerk ter wereld.

Hostel

Neem zeker eens een kijkje op beide websites (VJHHI) voor leuke adresjes en meer informatie over jeugdherbergen in Vlaanderen en de rest van de wereld. Je vindt er ook alle voordelen terug van de lidkaart die je recht geeft op onder andere 10% korting op Vlaamse overnachtingen.

 


FOTO'S: De foto's die je vindt in deze blogpost zijn allemaal gemaakt met een eenvoudige systeemcamera, tenzij anders vermeld. Hier kan je hem kopen.5 reacties

  • Enorm leuke plaatsen waar wel overal wat te beleven valt. Vorig jaar was ik met onze klas in de jeugdherberg van Voeren en die was echt ontzettend top. Veel plezier Bart.

  • de city hostel in antwerpen is ongetwijfeld de beste die ik ooit zag. het personeel en de mensen zijn er zo vriendelijk. echt top.

    • Ik heb er ook al veel toffe verhalen over gehoord Julie. Nog enkele weken en ik kan zelf oordelen 🙂

  • Ik wist helemaal niet dat er zoveel hostels waren in België? Denk wel dat het leuk is en budgetvriendelijk. Je ontmoet waarschijnlijk allemaal verschillende nationaliteiten.

Reageer mee

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *