7 goede redenen om in een hostel te overnachten

Binnen enkele dagen begin ik aan mijn #hostelhopping tocht doorheen Vlaanderen, maar het is uiteraard niet de eerste keer dat ik overnacht in een jeugdherberg. Er zijn wel enkele redenen te bedenken waarom je voor een hostel zou kiezen als slaapplaats tijdens je vakantie in plaats van een hotel.

1. Spotgoedkope bedden

Zeker voor wie low-budget wil reizen is een jeugdherberg natuurlijk dé ideale oplossing. Waar in het centrum van Brussel, New York of Amsterdam kan je anders voor 20 euro een bed vinden voor de nacht?

2. Beste tips door locals

De meiden en kerels die werken achter de desk of de bar van de hostel of zijn meestal jongeren uit de buurt. Ze zijn vaak geïnteresseerd in reizen en kennen de stad en alle favoriete hotspots!

3. Fantastische locaties

De meeste hostels in grote wereldsteden liggen op een fantastische locatie in het midden van de stad! Waar een klassiek hotel uiteraard vaak de vijfvoudige prijs vraagt voor een overnachting.

4. Je maakt vrienden op 1,2,3

Een hostel is de ideale plaats om nieuwe vrienden te maken. Het internationale karakter van een jeugdherberg zorgt er voor dat je in contact komt met mensen van elk continent. Het feit dat je meestal in dezelfde kamer slaapt, maakt de stap naar vriendschap enkel groter.

5. Hostels zijn modern

Wie zich bij het woord hostel een muffe slaapzaal met 15 stapelbedjes voorstelt is waarschijnlijk al decennia lang niet meer te gast geweest in een jeugdherberg. De moderne kamers van tegenwoordig hebben meestal 4, 6 of 8 bedden (én zelfs privékamers). In de nieuwste hostels kan je naar hartenlust surfen op de gratis Wifi én zijn er kleine badkamers op de kamer!

hostel

6. Kook je eigen potje

De meeste hostels hebben een eigen gastenkeuken! Zo kan je voor een lage prijs je eigen eten klaarmaken (lasagna opwarmen, iedereen kan het!) en drankjes koel zetten. Gedaan met dure restaurantbezoekjes (én meer centen voor frisse pintjes).

lasagna

7. Ge-wél-dige activiteiten

Hostels hebben over het algemeen allemaal leuke activiteiten op de weekplanning staan. Zo zijn er bijvoorbeeld filmavonden, BBQ’s of kroegentochten. Ideaal om te socializen met andere reizigers!

Wat zijn voor jullie nog andere redenen om een hostel te verkiezen boven een klassiek hotel?

De foto's die je vindt in deze blogpost zijn allemaal gemaakt met een eenvoudige systeemcamera. Hier kan je er meer informatie over vinden.8 reacties

  • Helemaal mee eens! Ik heb in zóveel hostels geslapen over de hele wereld en alleen maar een paar meegemaakt die echt verschrikkelijk waren. En de hostels hier in Colombia zijn echt súper goed. Vaak heel schoon, goede service, heel mooie locatie en vaak heel goedkoop.

    • Haha, inderdaad! Maar ik ben ook al in véél dure hotels geweest die verschrikkelijk waren hoor 🙂 Jeugdherbergen zijn meestal echt wel super!

  • Ja, hostels zijn echt mijn lievelings! Gelukkig heb ik het virus overgebracht op mon mec, anders hadden we echt een relatiecrisis gehad in de vakantie.

  • Hey collega-blogger; het aantal mannelijke reisbloggers valt tegen, maar ben blij dat jij er ook 1 bent. En inderdaad: hostels zijn de ideale manier om nieuwe vrienden te maken terwijl je reist! Wat is je volgende bestemming?

    • Hoi! Binnen enkele dagen vertrek in naar Voeren in Belgisch Limburg, dan volgen in augustus Antwerpen, Gent en Oostende. En nog enkele buitenlandse avontuurtjes in het najaar :p

  • Leuk lijstje! Vooral de beste tips door locals zijn een goede reden eens in een hostel te slapen. En soms slaap je er ook gewoon beter dan in een hotel 🙂

Reageer mee

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *