7 steden op mijn bucketlist

Netherlands, Nederland, North Holland, Noord-Holland, Benelux, Holland, Travel Destination, Texel island

Dromen mag altijd, nietwaar? Als je graag reist kan je natuurlijk niet zonder een degelijke bucketlist. Een gigantische lijst met bestemmingen waar je maar niet over kan stoppen met dromen, waar je gewoon absoluut ooit moet geweest zijn vroeg of laat. Of zal het toch bij dromen blijven? Ik deel met jullie graag een selectie, mijn top 7. Hopelijk kan ik ze snel bezoeken!

bucket7

1. Reykjavik, Ijsland

De hoofdstad van Ijsland fascineert me al enkele jaren. Het prachtige en myserieuze eiland staat al lang op mijn wishlist, maar dit jaar gaat het er heel waarschijnlijk eindelijk van komen.

buket4

2. Sint Petersburg, Rusland

Normaal gezien ging ik dit voorjaar op bezoek naar Sint-Petersburg. Door de rompslomp van paperassen en visaformaliteiten bleef ik het echter maar uitstellen tot het niet meer in te plannen was in mijn vakantie. Ooit moet ik eens doorbijten, Poetin here I come!

azoren

3. Eilanden van de Azoren

In de Atlantische Oceaan op 1500 km uit de Portugese kust, liggen negen eilanden die de archipel van de Azoren vormen. Stuk voor stuk prachtige eilanden waar ik gerust twee weken zou kunnen rondhangen.

bucket2

4. Kaapstad, Zuid-Afrika

Als je droomt mag je dadelijk groot dromen, toch?

bucket6

5. Athene, Griekenland

Zowat de enige toeristische stad in Europa die ik nog niet bezocht. Waarom, weet ik niet het is er gewoon nog niet van gekomen.

Netherlands, Nederland, North Holland, Noord-Holland, Benelux, Holland, Travel Destination, Texel island

6. Waddeneilanden, Nederland

De zomer staan enkele van de Waddeneilanden waarschijnlijk op het programma. TV-dokter Deen deed me er zin in krijgen 🙂

bucket5

7. New Orleans, VS

Al vaak in de States geweest, maar nog nooit in dé hoofdstad van de Jazz. Niet voor meteen denk ik, maar ooit, als ik NYC beu ben wordt het zeker New Orleans.

Welke steden staan op jou lijstje? En wat denk je van mijn bucketlist?


Bart
Bart
Hoi. Mijn naam is Bart, een dertiger uit Vlaanderen. Ik ben de globetrotter, schrijver en fotograaf achter Vetexbart, een travel blog gestart in 2013. Ondertussen bezocht ik meer dan 50 landen, maar mijn grote liefde blijft sowieso de Verenigde Staten. Ook voor toffe kortbijbestemmingen heb ik een serieuze boon. Niets leuker dan de trein te nemen voor een weekendje weg. In eigen land of net voorbij de landgrenzen.

8 Comments

Leave a Comment