Met Brussels Airlines richting het Letse Riga

Voor de eerste keer richting Letland. Hoofdstad Riga was vorig jaar Europa’s culturele hoofdstad en dus zeker een kort bezoekje waard.

Met de trein reizen naar Brussels Airport is voor mij persoonlijk nog steeds de makkelijkste en goedkoopste oplossing. Voor iets meer dan 10 euro geraak ik rechtstreeks tot aan het station net onder de luchthaven. Dankzij de nieuwe Connector in Zaventem, waardoor de lange gangen en roltrappen tot aan de security check wegvallen ben ik welgeteld 12 minuten onderweg. Twaalf minuten van mijn trein tot in de heerlijke rode zetels in de Connector met een gin tonic in de hand. Wat een enorme, broodnodige verbetering voor Brussels Airport.

De nieuwe Connector
De nieuwe Connector

Op minder dan twee uur

Voor de vlucht naar Riga (6x week) kies ik voor mijn favoriete maatschappij Brussels Airlines. Zij zetten een Avro RJ-100 toestel in voor de trip die trouwens perfect op tijd vertrekt en ongeveer voor 80% gevuld is. Dit type toestel heeft een 2-3 zetelopstelling en heeft zitjes voor net geen 100 passagiers (97). De 12 toestellen worden ingezet op korte afstandsvluchten. Ik boekte de vlucht online ongeveer 3 weken vooraf via de site van Brussels Airlines en betaalde voor deze 2 uur durende vliegreis 61 euro. One-way omdat ik enkele dagen later via Riga doorreis naar Oslo in Noorwegen. Daarover binnenkort meer.

Ik koos voor het goedkoopste Check&Go tarief waar je tot 12 kilogram handbagage mag meenemen, en een extra laptoptas of handtas. 24 uur voor de vlucht is er de mogelijkheid om thuis via de online check-in gratis je zetel te reserveren. Je kan dan automatisch je instapkaart naar je smartphone laten doorsturen zodat er geen papieren versie meer nodig is. Voor deze vlucht krijgen leden van het loyalty programma Miles & More 125 mijlen op hun account.Reageer mee

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *