Afrika’s grootste olieproducent Nigeria schort vluchten op … door gebrek aan brandstof

Verschillende Nigeriaanse luchtvaartmaatschappijen hebben hun vluchten dit weekend noodgedwongen moeten cancelen. Dat is een gevolg van een maandenlang tekort aan brandstof in het land. 

Nigeria is de grootste economie in Afrika, maar staat momenteel op de rand van een totale ‘shutdown’. Het land is nochtans ook de grootste producent van olie in het Zwarte Continent.

De oorzaak van de schaarste is te linken aan de diverse stakingen bij olie marketeers en transporteurs die al wekenlang aanhouden. Dat zorgde er ondertussen voor dat de olieprijs op de zwarte markt momenteel aan een viervoud van de toegelaten prijs verkocht wordt.

diesel2Leven valt stil

Bussen rijden niet meer uit, op het vliegveld Murtala Mohammed International Airport werden afgelopen weekend massaal veel vluchten afgelast, de anders zo drukke wegen in de hoofdstad liggen er verlaten bij en uit de kranen in de verschillende tankstations in Lagos komt er voorlopig geen druppel benzine meer tevoorschijn.

Ook verschillende radiostations konden niet in de ether gaan de afgelopen dagen.

Nigeria produceert meer dan twee miljoen vaten olie per dag, maar de crisis in het land begon reeds enkele weken voor de verkiezingen op 29 maart. Onbetaalde chauffeurs van olietankers gingen in staking en vorige week schaarden ook de andere werknemers uit de olie-industrie zich achter de acties.


De foto's die je vindt in deze blogpost zijn allemaal gemaakt met een eenvoudige systeemcamera, tenzij anders vermeld. Hier kan je er meer informatie over vinden of kopen.Reageer mee

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *