Grootste passagiersvliegtuig ter wereld komt eenmalig naar Brussel

De Airbus A380, het grootste passagierstoestel ter wereld komt in september voor een enkele keer naar Brussels Airport. Emirates stuurt zijn paradepaardje immers eenmalig naar onze hoofdstad als mogelijke test voor een latere vaste connectie.

Volgens AirLive.net zal op 18 september de Airbus A380 ingezet worden voor een vlucht tussen Dubai en Brussel. Emirates, de maatschappij uit de Verenigde Arabische Emiraten begon al sinds vorig jaar met dagelijkse vluchten tussen de twee hoofdsteden met een Boeing 777-200LR. Die werd echter snel ingeruild door een groter toestel type Boeing 777-300ER omdat de vluchten zo populair bleken te zijn.

Het is dan ook niet te verwonderen dat de maatschappij graag meer naar ons land wil vliegen gezien de hoge bezettingsgraad. Eerder waren er al geruchten over een extra dagelijkse route. Maar deze eenmalige vlucht doet nu vermoeden dat Emirates de luchthaven van Brussel zal testen om te zien of er al dan niet regelmatig vluchten kunnen uitgevoerd worden met de A380.

Brussels Airport beschikt momenteel nog niet over de speciale gates en extra luchtbruggen om dagelijks de mastodonten te ontvangen. Normaal gezien zullen er nog heel wat bijkomende veranderingen moeten plaatsvinden voor een regelmatig bezoek van de Airbus echt mogelijk is.

IN 2010 LANDDE VOOR HET EERST (EN OOK VOOR HET LAATST) EEN A380 OP BRUSSELS AIRPORT. BIJ DEZE PROEF WERD HET TOESTEL GETEST OP DE TECHNISCHE AFHANDELING.

Airbus A380

De A380 is het grootste passagiersvliegtuig dat momenteel wordt gebruikt in de luchtvaart. Bij Emirates heeft men vandaag zo’n 60 toestellen van het type in haar vloot. Naargelang de indeling van het toestel biedt het plaats aan 489 tot 615 mensen. In principe kunnen er zelfs maximaal 853 passagiers aan boord van het wide-body vliegtuig met 2 verdiepingen. Momenteel vliegen er ongeveer 160 A380’s rond terwijl er nog meer dan 300 toestellen in bestelling zijn bij Airbus.


De foto's die je vindt in deze blogpost zijn allemaal gemaakt met een eenvoudige systeemcamera, tenzij anders vermeld. Hier kan je er meer informatie over vinden of kopen.Reageer mee

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *