Balancerende rotsen en fascinerende natuurpracht in Arches National Park

arches3

Na twee dagen Bryce Canyon reden we op ongeveer vier uur tijd (270 mijl) naar Arches National Park bij Moab in het oosten van Utah. Achteraf bekeken voor mij persoonlijk misschien wel het mooiste park van de hele trip.

De vele indrukwekkende rotsformaties en balancerende rotsen zijn fenomenaal. De wandelingen in het park brengen je langs enkele van de meer dan 2000 spectaculaire, natuurlijke bruggen (arches) die het park rijk is.

arches3 arches4

arches11
Een prachtig beeld van Balanced Rock. De formatie is net geen 40 meter hoog. De rots heeft volgens Wikipedia de grootte van 3 schoolbussen.

arches5

 

arches2
Koelbox vol met zakken ijs kieperen en een beetje shoppen voor je een park binnengaat. Dan kan je immers heerlijk relaxed picknicken met de overweldigende uitzichten rondom. Zalig toch?

arches7

arches6
Delicate Arch is waaschijnlijk wel de meest beroemde natuurlijke boog uit het Arches-park. Hij is zo’n 16 meter hoog en om hem te bewonderen moet je te voet een tochtje afleggen van ongeveer een uur.

arches8 arches9

arches12
Landscape Arch in het noorden van het park is de langste natuurlijke brug in het Nationale Park. Er is een overspanning van meer dan 88 meter. Begin jaren ’90 brak er nog een stuk van de brug af (ongeveer 20 meter lang en 3 meter breed) waarna het verboden is onder de brug te lopen.

arches10

Verblijf

We verbleven in The Motel 6 Moab ♥♥♥. Een degelijk hotel in het centrum van Moab en vlakbij het park. Er was ook een zwembad 🙂 altijd leuk.

Met je wagen het park binnenrijden kost slechts 10 dollar (7 dagen geldig). Doe je meer parken dan is een speciale pas uiteraard goedkoper.

446

 Bart
Bart
Hoi. Mijn naam is Bart, een dertiger uit Vlaanderen. Ik ben de globetrotter, schrijver en fotograaf achter Vetexbart, een travel blog gestart in 2013. Ondertussen bezocht ik meer dan 50 landen, maar mijn grote liefde blijft sowieso de Verenigde Staten. Ook voor toffe kortbijbestemmingen heb ik een serieuze boon. Niets leuker dan de trein te nemen voor een weekendje weg. In eigen land of net voorbij de landgrenzen.

4 Comments

Leave a Comment