7 x Belgische cafés in New York

BXL Cafe Belgische cafés in New York

Belgische cafés in New York! Je vindt ze vooral terug in party neighborhoods zoals Williamsburg in Brooklyn of de East Village en Chelsea in Manhattan. Aan heerlijk Belgisch bier is er in New York geen gebrek en je kan er zelfs lekker stoofvlees met friet eten. Voor de bezoekers van de Big Apple die niet houden van het fletse Budweiser of Miller Light zette ik enkele van de bekendste Belgische cafés in New York (en restaurants) op een rijtje. Heb ik er eentje gemist? Laat het me dan zeker weten.

Markt

De Markt is een brasserie zoals je er weinig vindt in New York City. Je hebt er een grote keuze uit meer dan 40 Belgische bieren en je kan er uiteraard genieten van de authentieke Belgische keuken. Ik proefde er eerder al het lekkere, zoete stoofvlees met frietjes maar je hebt er ook heel wat gerechten uit de Noordzee. Afsluiten doe je uiteraard met chocolade of wafels! Naar Belgische normen zijn de prijzen in deze brasserie zeker aan de hoge kant, maar voor New York valt dat allemaal best mee. Zo kost een typisch koninginnenhapje of stoofvlees met frietjes en een salade iets meer dan 20 dollar. Een Vedett van ‘t vat (draught) betaal je 8$ en een Westmalle tripel kost je 15$. Ook leuk dat de menukaarten zowel in het Engels als in het Nederlands zijn gedrukt!

676 Avenue of the Americas/20th Street | website

Peculier Pub

De Peculier Pub ligt in het hartje van Greenwich Villige in New York. Deze bar is niet echt een Belgian Café, maar ik plaats hem toch in het lijstje omdat er ook zo’n 30 Belgische bieren te verkrijgen zijn. Een Palm of een Rodenbach kost er 8 dollar en voor een Lindemans kriek of Blauwe Chimay tel je zo’n 12 dollar neer.

145 Bleeker Street | website

Petite Abeille

Petite Abeille is een restaurant met de typisch Belgische keuken. Voor een steak friet betaal je 25 dollar en wie zin heeft in een bouillabaisse uit de Noordzee moet daar 23 euro voor over hebben. Het restaurant is ook gekend voor zijn mosselen (woensdag: all you can eat mosselen + een biertje voor 27 dollar)! Er is een zeer uitgebreide kaart met Belgische bieren (maandag heb je die trouwens voor de helft van de prijs).

400 W 14th Street | website

[vc_row][vc_column][vc_message icon_fontawesome=”fa fa-bed”] Hotel nodig? Kijk op de websites van Booking.com of Trivago.be 
[/vc_message][/vc_column][/vc_row]

B.Cafe (West & East)

Dubbel gebakken frietjes (typisch voor de echte Belgische frieten), echte traditionale mayonaise en een heerlijke pot mosselen? Dan moet je bij B.Cafe zijn! Je hebt ze op twee verschillende locaties, eentje in de Upper West Side en de andere in de Upper East Side. Je vindt er lekkere Belgische desserts op de kaart zoals dame blanche, broodpudding of appelbeignets. Voor wie echt wil dineren is er witloof met hesp in kaassaus, steak tartaar of Fish & Fries (met Hoegaarden beslag).

East: 240 E 75 th street/between 2de & 3de Avenue | website

West: 566 Amsterdam Avenue | website

BXL Café

Hier kende ik misschien wel mijn meest dronken (en duurste) avond ooit in New York. Op een boogscheut van Times Square ligt het bekende Cafe BXL dat al meer dan 10 jaar de Belgische bieren en keuken promoot in New York City. Je hebt er een tiental Belgian beers op de tap (van 6 tot 11 dollar). Ik proefde ze allemaal en kocht enkele flights. Voor 5 proefglaasjes naar keuze betaal je zo’n 15 dollar. Heb je honger dan kan je er ook terecht voor onder andere garnaalkroketten, stoemp met worst of vleesbrood.

125 West 43rd Street | website

BXL East

BXL East is van dezelfde eigenaar als het BXL Café en heeft zowat dezelfde gerechten in zijn gamma. Je vindt er zelfs nog meer Belgische bieren op de kaart terug!

210 East 51st Street | website

Ga je voor het eerste naar New York? Dan heb ik voor jou 18 interessante weetjes en tips!

BXL Zoute

Bij de jongste telg van de BXL familie in New York was ik zelf nog niet eerder, maar het staat zeker om mijn to-do-lijstje. Ook hier kan je een mooie selectie van wel 100 Belgische bieren vinden. Voor een Gulden Draak van ‘t vat betaal je 10 dollar en een flesje Hopus kost er 12 dollar. BXL Zoute ligt in de wijk Flatiron.

50 West 22nd Street | website

Ken jij nog enkele Belgische cafés in New York?

Hou deze lijst mee up-to-date! Heb je leuke toevoegingen van Belgische cafés in New York (of restaurants), laat het me zeker weten.5 reacties

Reageer mee

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *