Een week lang op pad door Wallonië

dinant

De zomervakantie komt steeds dichterbij! Ik vertelde jullie al enkele keer over mijn plannen van het ‘hostelhoppen’ doorheen Vlaanderen in augustus, maar binnen enkele weken start voor mij een klein avontuurtje doorheen Wallonië. Samen met Wallonië-Brussel Toerisme stippelde ik een leuke route uit langs verschillende steden en dorpen in Franstalig België.

wallonie

De keuzelijst van interessante plaatsen, avontuurlijke en culturele activiteiten of adembenemende dorpjes was echt wel heel lang, maar we slaagden er toch in een tof schema te maken doorheen een voor mij onbekend deel van ons land.

mapjewallonie

Helemaal afgewerkt is mijn planning nog niet -we sleutelen nog wat aan de laatste bestemmingen- maar Doornik, Bergen en Dinant zijn al sowieso een zekerheid. Het definitieve lijstje komt er ongetwijfeld op het einde van deze week aan, zodat ik met een goed gevulde agenda kan vertrekken ergens begin juli. Ik kan amper wachten!

Houden jullie van Wallonië? Wat zijn jullie favoriete plekjes daar? Geef me nog snel wat tips mee!


Bart
Bart
Hoi. Mijn naam is Bart, een dertiger uit Vlaanderen. Ik ben de globetrotter, schrijver en fotograaf achter Vetexbart, een travel blog gestart in 2013. Ondertussen bezocht ik meer dan 50 landen, maar mijn grote liefde blijft sowieso de Verenigde Staten. Ook voor toffe kortbijbestemmingen heb ik een serieuze boon. Niets leuker dan de trein te nemen voor een weekendje weg. In eigen land of net voorbij de landgrenzen.

3 Comments

  • In Bergen is er natuurlijk heel veel te doen momenteel omdat het de Europese culturele hoofdstad van dit jaar is. Daar zal je zeker ogen te kort komen. Ik ging ongeveer een maand geleden naar daar voor een dag en dat was eingelijk veel te weinig.

    • Daarom kan ik zeker Bergen niet overslaan 🙂 Ik blijf er waarschijnlijk wel slechts 1 dag, omdat er toch al heel wat over geschreven is de laatste tijd. Ik wil zo verrassend mogelijk uit de hoek komen 🙂

Leave a Comment