Mijn absolute 1° in New York City

highline4

Het unieke project van de High Line is een pareltje. Het is echt mijn absolute number one spot in the Big Apple. In het park, eigenlijk gemaakt op een in onbruik geraakte spoorweg kan je rustig wandelen en rondslenteren op zo’n 9 meter boven de grond. Je krijgt er een indrukwekkend uitzicht over de stad, mede omdat er in de buurt van het park vooral laagbouw is.

De lijn loopt van het Meatpacking District tot midden in de wijk Chelsea en is geïnspireerd op het Franse Promenade Plantée.

Ik vind het zalig om er ‘s ochtends met mijn loopschoenen even de drukte van de stad te ontwijken (overdag kan het er echt héél druk zijn, zeker in het weekend). De gezellige bankjes en ligzetels vind je overal op het traject terug zodat je rustig kan genieten van wat je rondom ziet.

highline

highline2

highline3

highline5

highline4

Het park is gratis te bezoeken en open van 7u tot 10u.

Bart
Bart
Hoi. Mijn naam is Bart, een dertiger uit Vlaanderen. Ik ben de globetrotter, schrijver en fotograaf achter Vetexbart, een travel blog gestart in 2013. Ondertussen bezocht ik meer dan 50 landen, maar mijn grote liefde blijft sowieso de Verenigde Staten. Ook voor toffe kortbijbestemmingen heb ik een serieuze boon. Niets leuker dan de trein te nemen voor een weekendje weg. In eigen land of net voorbij de landgrenzen.

4 Comments

Leave a Comment