Mijn ultieme travel bucket list voor 2016

airport-594208_1920

Nog even aftellen en binnen enkele weken staat er weer een gloednieuw jaar voor de deur. Een jaar dat opnieuw voor een groot deel zal bestaan uit het ontdekken van een aantal nieuwe landen, leuke steden en intrigerende mensen. Ik stelde daarom mijn ultieme travel bucket list samen!

  • Heel hoog op mijn ranglijst staat een nieuw bezoek aan het prachtige Thailand. Ik was er al een vijftal weken, maar dat is ondertussen al weer zo’n zes jaar geleden. Toen bezocht ik onder andere Phuket, Bangkok, Pattaya en Koh Samui. Ik zou proberen om volgend jaar zeker naar Chiang Mai en Chiang Rai te gaan.
  • Ijsland! Telkens ik foto’s van dat land op mijn Facebook of Twitter feed zie passeren ben ik mega-jaloers. Het moet er toch echt een keertje van komen in 2016.
  • Het stond ook al op mijn bucket list voor 2015, maar het is er jammer genoeg (weeral) niet van gekomen: New Orleans. Al vaak in de States geweest, maar nog nooit in dé hoofdstad van de Jazz.
  • Sint-Petersburg. Door de rompslomp van paperassen en visaformaliteiten bleef ik het maar uitstellen maar ik moet echt eens doorbijten. Poetin, here I come!
  • Dichtbij, maar daarom zeker niet minder leuk: Voeren. Ik was al eens dit jaar, maar ik wil sowieso nog een keertje terug naar hostel De Veurs. Wat een prachtige locatie! Er zijn nog heel wat schitterende wandelingen uit te proberen.
  • New York City. Part 17. Jaarlijkse must-go. Geen verdere commentaar nodig 🙂
Winter in Central Park in New York City
Winter in Central Park in New York City

Ik ben benieuwd hoeveel van al deze bestemmingen ik rond dezelfde periode volgend jaar van mijn lijstje mag afvinken.

Waar wil jij trouwens absoluut naar toe in 2016? Denk eraan, dromen mag!Bart
Bart
Hoi. Mijn naam is Bart, een dertiger uit Vlaanderen. Ik ben de globetrotter, schrijver en fotograaf achter Vetexbart, een travel blog gestart in 2013. Ondertussen bezocht ik meer dan 50 landen, maar mijn grote liefde blijft sowieso de Verenigde Staten. Ook voor toffe kortbijbestemmingen heb ik een serieuze boon. Niets leuker dan de trein te nemen voor een weekendje weg. In eigen land of net voorbij de landgrenzen.

15 Comments

Leave a Comment