Next: Jingle bells, jingle bells! Kerststad Valkenburg ontdekken

Valkenburg

Die fantastische tijd van het jaar komt er weer aan. De tijd van flikkerende lichtjes, catchy kerstliederen, dampende chocomelk en geurende glühwein. En waar kan je die gezellige kerstsfeer beter beleven dan op één van de tientallen kerstmarkten die de volgende weken en maanden ongetwijfeld ook bij jou in de buurt te vinden zijn. Antwerpen en Hasselt zijn ieder jaar sowieso aan de beurt en eind november ga ik voor het eerst een paar dagen naar het Duitse Hannover en enkele omliggende dorpen.

Iets dichterbij vind je trouwens een zeer leuk alternatief. Vanaf 13 november kan je ook in het Nederlandse Zuid-Limburg de perfecte kerststemming beleven. Valkenburg tovert zich om tot gezellige kerststad en ondergronds – in de Gemeentegrot en de Fluweelengrot – kan je twee unieke kerstmarkten bezoeken. Later op de dag kan je dan de adembenemende Christmas Parade bewonderen.

Ik ben echt wel benieuwd naar de Gemeentegrot, want het zou de oudste én grootste ondergrondse kerstmarkt van Europa zijn! In de Wilhelminagroeve zijn er dan weer de magische zandsculpturen Magic Sand te bekijken en de Christmas Parade is dan ongetwijfeld de ideale afsluiter van de dag.

Vanuit mijn stulpje in de Kempen is het iets meer dan een uur rijden naar Valkenburg, maar ook wie vanuit Antwerpen of Brussel komt is op minder dan twee uur in Zuid-Limburg. Ideaal voor een daguitstap, maar je kan er natuurlijk altijd een leuk weekend van maken 🙂

Voor een compleet overzicht van de activiteiten en belevenissen kan je hier een kijkje nemen.

valkenburg2

Valkenburg
Kerststad Valkenburg en Zuid-Limburg

FOTO'S: De foto's die je vindt in deze blogpost zijn allemaal gemaakt met een eenvoudige systeemcamera, tenzij anders vermeld. Hier kan je hem kopen.6 reacties

  • Lijkt me echt supergezellig! Sowieso vind ik kerstmarkten heel leuk. Mijn ouders gaan dit jaar naar Valkenburg, ben benieuwd wat ze ervan vinden!

  • Wij missen eind november nét de kerstmarkten in/vlakbij Osnabruck. Gelukkig heb ik het weekend voor kerst een herkansing in Bremen 😉

    • Wat een toeval! Heb vorige week nog vanalles opgezocht over Bremen. Nog nooit geweest, maar wil er graag eens naartoe.

  • Ik ben daar vorig jaar ook naartoe gegaan en het was echt prachtig. Ik raad iedereen aan om de kerstmarkten daar te bezoeken. Ze zijn allemaal in een grot.

Reageer mee

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *