Next: een onbekend stukje West-Servië

Binnen enkele weken stap ik opnieuw het vliegtuig op. Voor de tweede keer in iets minder dan een jaar gaat het richting Servië. De vorige keer ging het nog om een relaxte citytrip naar hoofdstad Belgrado, nu trek ik met enkele reiscollega’s naar een groen en onbekend stuk Servië.

Op de planning, in ’t kort

Na een korte stop in Belgrado gaat het op dag 2 naar Topola. Dat is een relatief klein Servisch stadje met een erg rijke – koninklijke – geschiedenis. Hier werd de oprichter van de Karađorđević dynastie geboren. De streek kent ook enkele uitstekende wijnhuizen. In Zlakusa krijgen we een workshop pottenbakken. Daarna gaat het via een transfer richting Zlatibor, een stad die door Lonely Planet wordt samengevat met de woorden green hills & village life.

Dag 3! We bezoeken Drvengrad, een houten dorpje dat door de Servische regisseur Emir Kusturica werd gebouwd als decor voor zijn film Life is a miracle. Ook een Sargan 8 treinrit staat op het programma. De authentieke trein vertrekt in Mokra Gora en dankt zijn naam aan de achtvormige lus waarin hij rijdt. Iets later ruilen we de trein in voor een boot waarmee we het Uvac meer ontdekken. Ook het bekende viewpoint over de Uvac meanders slaan we niet over.

Op de voorlaatste dag gaan we naar het Tara National Park, een park dat werd opgericht begin ’80 en grenst aan Bosnië-Herzegovina. Daar bezoeken we onder andere het Zaovine meer en het dorpje Mitrovac op Tara Mountain. Na een stevige wandeling komen we aan op een ander viewpoint, dat van Banjska Stena. Na de lunch in een grizzlyboat op  het meer van Perucac, een bezoek aan de kortste rivier van Europa en z’n watervallen gaat het opnieuw richting Belgrado waar we na een korte nacht weer richting Brussel vliegen.

Tara National Park (copyright: flickr – cat_collector).

Volgen?

Volg mij zeker vanaf donderdag 29 juni – vijf dagen lang – vanuit Servië via mijn verschillende social media kanalen. Ik plaats met de regelmaat van de klok updates plaatsen via Twitter, Facebook, Instagram, én hou vooral m’n Instagram Stories in het oog. Blogposts zullen hier verschijnen in de volgende weken.

Meer info? Check de website van de National Tourism Organisation of Serbia of hun Facebookpagina.

Voor deze trip gebruik ik telkens de hashtags #travelserbia en #myserbia

Deze trip komt er in samenwerking met de National Tourism Organisation of Serbia.

Ben jij al eens in Servië geweest? Laat het me dan zeker weten in de comments!


FOTO'S: De foto's die je vindt in deze blogpost zijn allemaal gemaakt met een eenvoudige systeemcamera, tenzij anders vermeld. Hier kan je hem kopen.Reageer mee

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *