#PLOG: Bordeaux

Snel, snel die vergadering afgewerkt vandaag (hopelijk leest de baas niet mee) zodat ik nog een namiddagje kan genieten van wat Bordeaux te bieden heeft. En dat is heel wat, en ook op slechts enkele uurtjes krijg je al een mooi beeld van de Franse havenstad in het zuidwesten.

Ik maakte daarover een kort fotoverslagje:

bordeaux2

bordeaux
Het Monument aux Girondins op de Place des Quinconces.

bordeaux3

wpid-img_20150520_192132.jpg
Bordeaux staat over de hele wereld bekend voor zijn lekkere wijnen. Santé!
bordeaux4
De brug Pont de Pierre over de Garonne.

bordeaux5

bordeaux6
De kathedraal van Bordeaux.

bordeaux7

Verblijf

Omdat ik pas de dag voor mijn bezoek een kamer kon boeken had ik voor mijn overnachting nog slechts keuze uit enkele beschikbare en betaalbare opties. Ik koos voor All Suites Appart Hotel Bordeaux Lac, de goedkoopste oplossing (62 euro per nacht, studio zonder ontbijt) op een kwartier rijden van de luchthaven en van het centrum van Bordeaux. Een taxirit met Uber vanuit het oude centrum naar mijn verblijf kostte zo’n 8 à 9 euro. Met mijn persoonlijke promocode: c439b krijg je (en ik) een korting van 10 euro op je eerste Uber rit. Je kan vanaf de luchthaven ook de bus nemen naar het centrum (lijn 1) voor slechts 1,50 euro (frequentie iedere 10 minuten).

 


De foto's die je vindt in deze blogpost zijn allemaal gemaakt met een eenvoudige systeemcamera. Hier kan je er meer informatie over vinden.7 reacties

  • Hoe ben je naar Bordeaux gegaan? Per trein, vliegtuig?

    • Ik heb er voor gekozen om per vliegtuig af te reizen naar Bordeaux. Zo ben je op anderhalf uurtje al daar. Ik vond een goedkoop retourticket voor net geen 80 euro (Brussels Airlines). Al zijn er natuurlijk andere opties.

  • Bordeaux is voor mij persoonlijk leuker dan Parijs. Alles is compacter en daarom makkelijk te voet te doen zonder te verdwalen. Ik denk met plezier terug toen ik enkele maanden in BOR mocht werken.

    • Ik vind de twee moeilijk te vergelijken. Je kan in Bordeaux inderdaad zeer makkelijk alles te voet ontdekken.

  • Zou je op drie dagen al veel gezien hebben van Bordeaux?

    • Hoi Timo. Ik denk het wel. Drie dagen is echt een ideale citytrip lengte vind ik zelf, zeker omdat Bordeaux maar zo’n 1,5 uurtjes vliegen is vanuit Brussel. Het is ook niet zo gigantisch groot en vele bezienswaardigheden liggen dicht bij elkaar.

  • @ensanne Kort verslagje van enkele maanden geleden http://t.co/v8q3nPF6C3

Reageer mee

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *