Via de California State Route 1 naar San Francisco

high8

Vanuit Los Angeles rijden we richting San Francisco via de California State Route 1, ook wel de Highway 1 genoemd. Het stuk tussen de twee steden is zo’n 700 kilometer lang en staat omschreven als één van de mooiste snelwegen van Amerika.

high3

hig9

high4

De eerste stop houden we in Santa Barbara. Een plek waar die me een beetje doet denken aan een Spaans dorpje aan de Middellandse Zee. Het is dan ook ooit een Spaanse kolonie geweest en dat kan je goed merken.

high5

De Santa Barbara-missie is een prachtig gebouw dat er al staat sinds eind jaren 1700.

high8

highway2

We rijden verder naar het kleine dorpje Solvang dat ooit door Denen werd gesticht, zo’n 80 kilometer van Santa Barbara. Het is echt een stukje Denemarken in de Verenigde Staten, inclusief de heerlijke Deens bakkerijtjes.

high6

SolvangCOL

Overnachten doen we in de leuke en goedkope San Simeon Lodge ♥♥♥♥. We blijven één nachtje om de volgende dag fris de tocht naar San Francisco verder te zetten.Bart
Bart
Hoi. Mijn naam is Bart, een dertiger uit Vlaanderen. Ik ben de globetrotter, schrijver en fotograaf achter Vetexbart, een travel blog gestart in 2013. Ondertussen bezocht ik meer dan 50 landen, maar mijn grote liefde blijft sowieso de Verenigde Staten. Ook voor toffe kortbijbestemmingen heb ik een serieuze boon. Niets leuker dan de trein te nemen voor een weekendje weg. In eigen land of net voorbij de landgrenzen.

1 Comment

Leave a Comment