Vlaamse reisbloggers op een rijtje

Er zijn heel wat lijstjes met Vlaamse fashion-, lifestyle- of foodbloggers online terug te vinden. Over reisbloggers is er daarentegen weinig te vinden. Daarom doe ik al enkele jaren mijn best om dit lijstje zo up-to-date mogelijk te houden. Veel plezier met je ontdekkingstocht doorheen de volgende Vlaamse reisblogs!

Update: 29 november 2017] – Nieuwe aanvullingen herken je aan het ♣ teken.

Belgian Wino 

Jens en Alice houden van lekker eten en wijn. Als echte foodies trekken zij van de ene naar de andere bestemming. Bekijk hun blog en je zal dadelijk een fles willen ontkurken ergens onder een stralende zonnehemel.

Ben goes places 

Twintiger Ben startte een tijdje geleden met zijn Engelstalige blog Ben goes places. Hij neemt je mee naar leuke plaatsen in binnen- en buitenland.

Buitenshuis 

Lori is nooit thuis, altijd onderweg. Haar reisblog gaat voor een groot stuk over leuke adresjes in België, maar ze kan ook al een heleboel plekjes in het buitenland afvinken.

Checkoutsam

Sam is de bezieler van de reisblog Checkoutsam. Check-out heeft hierbij de dubbele betekenis van “kijk naar Sam, volg Sam” en “uitchecken” van het in- en uitchecken bij de luchthaven.

Chopsticks & Trains

Maarten en Katelijne reizen de wereld rond en genieten van kleine dingen. Geen huis, geen job, geen plannen. Zo staat te lezen op hun bio op Twitter.

CosmopoliClan

CosmopoliClan staat voor reizen met jonge kinderen, Sarah’s grote passie.

♣ Ciaokes Byekes

De reisblog van Leila bestaat nog niet lang, maar is al goed gevuld. Er staan heel wat toffe artikels te lezen over haar trip naar Zuidoost Azië

Dichtbij & ver weg 

Werner en Myriam zijn niet enkel bloggers, maar ook fantastische reisjournalisten. Ze schrijven adembenemende verhalen voor verschillende kranten en tijdschriften, maar ook op hun blog staan pareltjes. Ga zeker eens een kijkje nemen.

Fractions of the World

Tine is freelance journalist en fotograaf en schrijft leuke verhalen op haar eigen Engelstalige blog Fractions of the World.

Frederic Paulussen

Frederic heeft een blog die nogal moeilijk te catalogeren valt onder één noemer. Het grootste deel van de content gaat echter over reizen en fotografie. Met enkele handige tips, tricks en terugblikken op z’n reizen.

Gerrit and the city

Gerrit houdt van mode en reizen en combineert die twee passies op zijn blog Gerrit and the city. Hij heeft een focus voor Belgische plekjes, maar ontdekt ook graag de rest van de wereld.

Get Lost Abroad

De Belgische Lien is na haar trip naar het Afrikaanse Kenia gebeten door de reismicrobe zegt ze op haar travelblog.

Håndbagage 

De blog van Sam is één van mijn persoonlijke toppers. Hij maakt korte trips van zo’n 48 uur en giet zijn verhalen dan achteraf in een leuke post met evenveel foto’s. Hij lijkt ondertussen (even) afgeweken van zijn concept want onlangs publiceerde hij het eerste deel van zijn #inbetweeners. 5 dagen Ijsland leverden 55 prachtige foto’s op!

Into the world

Evert en Evelien zijn onlangs samen voor 9 maanden op reis vertrokken. Via de blog Into the world houden ze een leuk reisdagboek bij van al hun ervaringen.

♣ Journal of Nomands

Erg blij dat ik deze blog toevallig tegenkwam, want het is een topper. Cynthia is Belgische en Niko komt uit Canada. Ze reizen samen de wereld rond, zonder een vliegtuig te nemen.

Jumpseat

Jumpseat brengt een mix van reisnieuws, luchtvaartnieuws, reisverslagen, tips & tricks en nog veel meer. Diepgravende artikels over de ins & outs van loyaltyprogramma’s, afgewisseld met een geweldige deal, gevolgd door een verfrissend reisverslag, dat is wat je van ze kan verwachten.

June 

June is een travel en food magazine naar het idee van Toni De Coninck, schrijver en journalist, en auteur van verschillende boeken over reizen en eten.

Latcho Drom

Davina, geboren in Gent woon momenteel in de buurt van New York. Ze verbleef een tijdje in Australië, waar ze ook heel wat blogs over schreef op haar stekje Latcho Drom (voordien Goeiereis).

Lionell Travels 

Lionell woont in Antwerpen en zoekt steeds naar goede travel deals! Hij vliegt op enkele dagen de ganse wereld rond en nipt in de meest exclusieve lounges aan een glaasje Jack Daniels. Status matches, miles en points,  mileage runs, … voor Lionell kennen ze nog weinig geheimen.

Living by the sea 

Living by the Sea is de lifestyle & travel blog van Heidi Vandenbussche.

♣ Pack to life

Pack to life (zalige naam trouwens) is de visueel erg mooie Engelstalige reisblog van Mieke en Matthias, een Belgische koppel.

Reisfanaten

Reisfanaten.be is een website door en voor reisfanaten. Ze delen graag al hun reiservaringen.

Reisgoesting

Het team van Reisgoesting brengt leuke verhalen samen op hun blog. Het is de Vlaamse variant van de populaire Nederlandse blog Reishonger.

Reis je mee?

Silke is wereldreizigster, avonturier én blogger. Ze gaf alles op en ging met haar vriend een jaar reizen doorheen Centraal -en Zuid-Amerika. Sindsdien deelt ze haar avonturen met de wereld en met ons!

Reismicrobe 

Sinds ze mama is blogt Nies vooral over reizen met kleine kinderen. Met haar blog wil ze andere gezinnen inspireren om ook op ontdekking te gaan. Omdat er meer kan dan een vakantiepark of tropisch zwembad!

Reissensatie

De Nederlandstalige blog Reissensatie van Freya en Rudi is pas sinds begin 2017 ‘in de lucht’, maar toch zijn er al enkele toffe verhalen te lezen. Hun blogposts over Lapland zijn zeker de moeite.

♣ Reislustig

Reislustig is de reisblog van Marie-Lise. Ze houdt van reizen, onverwachte ontmoetingen en verhalen.

Scratching My Map 

Lotte in twee zinnen? Verslaafd aan zonsondergangen, reizen, lekker eten en babbelen. De volgende trip zit nu al in haar hoofd. Ze heeft trouwens grote plannen! Lees snel verder op haar blog.

Sven Meets World

Sven vliegt heel wat mijlen bij elkaar ieder jaar. Het liefst doet hij dat in Business of als het even kan in First Class. Hij weet heel wat af van points & miles en via zijn blog word je ongetwijfeld zelf een pro.

Soms ook heimwee

Yannick trok een hele tijd door Australië. En ja, ook hij heeft soms last van heimwee.

The Belgian Abroad 

Cindy startte in 2016 haar blog The Belgian Abroad. Reizen is voor haar net als eten, slapen en lopen een onmisbare vitaminebron.

The Tasty Traveller

Margot werkt ook professioneel in de reisindustrie en neemt je op haar Engelstalige blog mee naar allerlei leuke plekken. Op The Tasty Traveller vind je onder andere heel wat lekkere resto adresjes terug.

The Venice Insider

De blog van Katia staat helemaal in het teken van het prachtige Venetië. Haar doelgroep zijn vooral mensen die er regelmatig naartoe gaan en naar iets ‘anders’ zoeken. Maar uiteraard is het ook interessant voor iedereen die iets anders wil beleven dan wat in de standaard reisgidsen staat

Tjapke op reis

Tjapke Op Reis is een persoonlijke reisblog die je wil inspireren met reisverhalen, fotoreportages en nog veel meer! Lees, kijk en geniet!

Tjoolaard 

Ik houd enorm van Niel zijn blog en schrijfstijl. Tjoolen is één van zijn geliefkoosde West-Vlaamse woorden, vandaar zijn nogal ongewone blognaam. Zijn doel? Niet het uitgekiende plan uittekenen voor je, maar je goesting doen krijgen om op reis te gaan, aldus Niel in zijn bio.

Tourist Exclusive 

Stéphanie en Peter zijn steeds op zoek naar unieke plekjes. Wie wil er af en toe eens niet verwend worden zoals een prins of prinses?

Travelboulevard 

Nina en Jempy zijn gepassioneerd door reizen. Hun oorspronkelijke blog was enkel in het Engels, maar momenteel werken ze ook aan de Nederlandse vertalingen.

Travelchecker

Christophe en Heidi gaan samen op zoek naar romantiek en betaalbare luxe in binnen-en buitenland. Ze zijn gek op city- en roadtrips, de VS en wellness.

Travel. Experience. Live.

Bram is de schrijver en fotograaf achter de blog Travel. Experience. Live. Een Engelstalige reis- en fotografieblog.

Travel for motion

Gentenaren Aranka en Stijn houden hun verhalen bij op de Engelstalige reisblog Travel for Motion. Er is een groot hoofdstuk terug te vinden over Australië.

Trek je Plan

Dries & Yuri, 2 eenvoudige jongens die proberen eenvoudige oplossingen te zoeken voor problemen en vraagstukken die zij – en ongetwijfeld jij ook – dagelijks tegenkomen. Onder andere op reis.

Take Me To Sweden

Heidi van Living by the Sea is een hevige fan van Scandinavië. Ze heeft zelfs een aparte blog over Zweden!

♣ Unnavigated

Matthias is na zijn vakantie in Zuid-Afrika helemaal verzot op reizen. Hij heeft  momenteel ook meer dan 10.000 foto’s die hij een plekje kan geven op zijn Engelstalige blog.

Vetexbart 

Ik heb mezelf ook maar in dit lijstje geplaatst! Al New York City wat de klok slaat in mijn nachtelijke dromen, maar op mijn blog vind je massa’s leuke bestemmingen terug.

Vree Ver Weg

Claire schrijft over kleine en grote reisjes. (Vree) ver weg, vlakbij, of gewoon in haar hoofd. Omdat elk weekend een mini-vakantie is.

We collect moments

Francesca en Matthias delen hun passie over reizen op hun blog We collect moments. Onder andere de trip naar het zuidwesten van de Verenigde Staten is mooi in beeld gebracht door het koppel.

We zien wel 

Camille en Christophe kochten een enkeltje richting Cuba. Volg ze mee op hun reis door Centraal- en Zuid Amerika.

Wacca 

Laurent en Liesbeth zijn elkaars soulmate, lief en beste maatjes. Ze houden van Europa en zoeken graag de onbewandelde paden op.

Wanderer’s Blues 

De zelfverklaarde ontdekkingsreizigster Marijke en eigenzinnige en creatieve fotograaf Jeroen laten ons via de blog Wanderer’s Blues meegenieten van hun beste reisverhalen, ze geven er de handigste tips en delen de mooiste foto’s.

Wonderful Wanderings 

Sofie besloot haar job op te geven en stelt nu graag België voor aan de wereld. Al is ze ook best vaak in het buitenland te vinden.


Ik heb dit lijstje met zorg samengesteld, maar er zullen ongetwijfeld nog een heleboel pareltjes missen in deze lijst. Bij de selectie heb ik rekening gehouden met enkele voorwaarden, die kan je hier terugvinden.

 • De Vlaamse reisbloggers moeten Vlamingen zijn of lange tijd in Vlaanderen wonen. In welke taal ze bloggen maakt niet uit.
 • De blog moet voor het overgrote deel over reizen gaan in de breedste zin van het woord. Een fashion, food of lifestyle blogger die maar voor een klein deel over reizen schrijft wordt niet opgenomen.
 • In de laatste drie maanden moet er minstens één artikel zijn verschenen. Zo houden we de lijst up-to-date.
 • Ben jij een Vlaamse reisbloggers en staat jouw reisblog niet in de lijst? Duizend maal sorry 🙂 Stuur me even een mailtje.
 • Zie je jouw reisblog liever niet opduiken in lijstjes? Ook duizend maal sorry! Laat het me weten en ik schrap je onmiddellijk uit het overzicht.

Kende jij alle Vlaamse reisbloggers uit het lijstje? :p59 reacties

 • Leuk overzicht! Ik volg heel wat (reis)bloggers, maar zeker de helft van deze ken ik niet. Ga snel kijken dus!

 • Wat een zalig lijstje. Veel ken en volg ik al wel, maar een aantal bog niet. Zeker eens bekijken dus. Thanks voor de vermelding Bart!

  X Stephanie

 • Dit levert me weer voldoende leesvoer op voor een lange tijd, thx voor het Vlaamse overzicht!

 • Phieuw, ik kende er toch een fiks aantal niet! Echt ideaal om nog wat meer blog(gers) te leren kenne, top!

  • Raar he? We zijn er dagelijks mee bezig en toch zijn er blijkbaar nog heel wat reisbloggers die we niet volgen… 🙂

 • Hier ga ik er zekerceen aantal van opslaan en volgen. Bedankt voor het handige lijstje.

 • Mooie lijst! Ik mis mezelf nog 😜

 • Yes yes! Ik ken iedereen… Krijg het jammer genoeg wel niet rond om ook alle blogs te lezen maar doe toch regelmatig een rondje 🙂 Leuk dat je we elk jaar met meer en meer zijn. Merci voor uw lijstje Bart.

 • Superleuk, Bart! Ik was zelf ook benieuwd naar Vlaamse reisblogs. Lijstjes van Nederlandse blogs kom je wel meer tegen, dus jouw lijstje is top. 😉 Ik ken ze nog niet allemaal, dus ik weet wat te doen… En vooral ook bedankt dat ik er mag tussenstaan!

 • Leuk initiatief! Bedankt voor de vermelding & nieuwe portie leesplezier 🙂
  Liefs,
  Alice – Belgian Wino

 • Thanks voor de mention! Ben in goed gezelschap:)

 • Ik ken er zeven waarvan ik er zes geregeld lees. Bedankt om deze lijst te delen!

 • Bedankt voor de vermelding 🙂
  Ik heb ook een lijstje (allé, ja eigenlijk 3) met Vlaamse reisbloggers maar dat wist je wellicht al 😉 Je hebt er nog een paar gevonden die ik nog niet had en zelfs niet kende.

 • Bedankt voor de uitgebreide lijst! Heel leuk en interessant!

 • Amai, ik kende er veel nog niet! Dat wordt blogjes lezen vanavond 😉 Merci voor de leessuggesties!
  Wat ik me afvraag: vanaf wanneer wordt een blog een reisblog? Zeer veel mensen bloggen over een specifieke reis van een jaar bijvoorbeeld, zo staan er ook een paar in de lijst, maar dan ga je een heeeeel lang lijstje krijgen denk ik!

  • Hoi Claire. Bedankt voor je reactie. Om even op je vraag terug te komen, het filteren is inderdaad niet makkelijk. Maar ik wilde toch een lijstje proberen maken omdat gewoon een lijst van ‘Vlaamse Bloggers’ te onoverzichtelijk, te lang en voor velen te oninteressant zou worden. Ik wil reisblogs volgen, geen blogs met enkel recepten of tips voor aanstaande mama’s! Want daar heb ik niks mee. Voor de filtering heb ik rekening gehouden dat de blogs op datum van het publiceren van deze lijst voor het grootste deel bestonden uit reisgerelateerde thema’s. Ieder semester ga ik even checken of naar mijn mening de niche van de blog hetzelfde is gebleven…

 • Wow, prachtige lijst! Neen ik kende allesbehalve iedereen, veel nieuw leesvoer! Merci ook voor de vermelding, wat een eer 😀
  Stiekem zijn wij ons tegenwoordig ook wat meer gaan toespitsen op die social media, tot voor kort hielden we het op onze persoonlijke twitter, fb & IG accounts, maar we begonnen toch te merken dat we daar nog een uitzondering in waren, en tja, je wel wat bereik misloopt… (en god, nu voel ik mij oubollig, tis maar omdat het ons meer gaat om het reizen en de verhalen die we daarover hebben, en stiekem soms de andere zaken wat over het hoofd zien :D, maar het hoort er bij natuurlijk).

 • Bedankt voor de vermelding! 😉 Ik kende al enkele blogs, maar ik ga ook zeker nog op ontdekking naar de blogs die ik nog niet kende! 🙂

 • Wat een fijn overzicht! Er komen dagelijks zo veel nieuwe bloggers bij waardoor je door de bomen het bos soms niet meer ziet.. Een paar ken/volg ik al, maar er zit ook zeker nieuwe inspiratie tussen! 🙂

 • Hey Bart! Ik kwam terecht op je blog dankzij je uitgebreid New York-archief (waar ik sinds kort niet ver van woon.) Reeds heel wat inspiratie opgedaan!
  Wat een leuke lijst is dit! Ik kom meestal lijstjes tegen van allerlei reisbloggers uit Nederland, zelden uit Vlaanderen. Enkelen zijn bekend, maar heel wat minder bekend! Ik ben al het hele weekend zalig aan het grasduinen in de blogs ^^ Pssst: mag ik ook een plaatsje in het lijstje? (Reisblog met tegenwoordig Amerika als onderwerp, voordien: life down under.)

 • 🙂 ik kende er al 9 van, die ik volg en regelmatig lees! Mijn reisblog wordt binnenkort 1 jaartje… stilaan aan het groeien. Wie weet kom ik ook ooit nog op dat lijstje terecht! lets hope so! Groetjes,

 • Ben er nog enkele nieuwe aan het ontdekken. Cool zeg.

 • Merci voor de vermelding! Ik kwam hem pas laat tegen door één van je tweets 🙂
  Hopen leesvoer erbij!

 • Waaw, dat zijn er een hele boel! Veel meer dan ik wist… Weer een hoopje leesvoer bij! 🙂 Zelf zijn we nog niet zo lang bezig, maar hopen dat we ook kunnen groeien! Mooie lijst!

 • Hey Bart, wij bloggen ook al een tijdje, met grote hoofdstukken Australië en Europa. Altijd fijn om anderen persoonlijke tips te kunnen geven over leuke bestemmingen 😃

 • Wat een handig overzicht. Leuk om te zien dat de Belgische bloggers er ook in steeds grotere getald te vinden zijn. Ben benieuwd wat het aantal volgend jaar is. Een aantal ervan ken ik al.

 • Super overzicht! 🙂 Dankjewel, Bart!

 • Wauw! Wat een ruim en interessante aanbod. Ik ben zelf een gepassioneerd liefhebber van reizen of weekendjes weg en zit ergens in mijn achterhoofd met het idee ook eens wat te schrijven… Dringend op zoek gaan naar tijd is de boodschap! Alvast bedankt voor ideetjes!

 • Een reisblog voor de avontuurlijke reiziger: Dagboek van een Avonturier

 • Zullen we allemaal eens uit checken om inspiratie op te doen voor 2018. Een heel leuke blog post EN lijst, dankjewel Bart!

 • Dit is een hele leuk lijst! Het is fijn om te zien dat het aantal Vlaamse reisbloggers langzaam maar zeker flink aan het groeien is! Er zitten echt pareltjes tussen. Bedank Bart!

 • Leuk zo’n overzicht. Ik wist dat ik niet veel collega’s had in Vlaanderen. Nu merk ik dat er toch meer zijn dan ik dacht nu ik dit lijstje zie.

 • Ik mis onze eigen blog. Hopelijk kan deze een plekje krijgen in deze interessante lijst van collega-bloggers 🙂

 • Kei goed lijstje! Zou er hier toevallig nog een plaatsje voor ons zijn?
  http://www.dingenzoekers.be
  We hebben het in deze wereld allemaal te druk en zitten aan ons scherm vastgelijmd, zowel kinderen als volwassenen. Familietijd, en eigenlijk gelijk welke tijd, staat onder druk. Dus breken wij hier een lans voor simpele dingen als de deur uitgaan en samen een avontuur beleven. In de echte, tastbare wereld. Plannen smeden, herinneringen verzamelen.
  We zijn Kristien (schrijfster) en Greetje (fotografe) en nemen onze kroost maar al te graag mee op avontuur.

 • Hoi Bart

  Mag de onze er ook bij? Reisroutes.be, specialiteit zijn fietsroutes, wandelroutes en rondreizen … sedert kort in een nieuwe layout,

  Thx
  Wouter

Reageer mee

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *