Zo spendeer je bijvoorbeeld de eerste dag in Rotterdam

rotterdam10
rotterdam5
Boijmans Van Beuningen

Het enige dat niet planbaar is tijdens een citytrip is en blijft het weer. Jammer natuurlijk, maar al bij al mag ik me gelukkig prijzen dat de temperaturen volgens de voorspellingen vanaf morgen wél stilaan de hoogte zullen ingaan. Omdat er deze middag gi-gan-tisch harde rukwinden en enkele natte druppels ten tonele verschenen besloot ik om eerst een bezoek te brengen aan het Museum Boijmans Van Beuningen, één van de oudste Rotterdamse Musea.

rotterdam3
Niet alleen ik ging vliegen door de harde wind.
rotterdam6
Dit. Bad. Moet. Ik. Hebben.
rotterdam7
Hah! Surrealist René Magritte. Mijn absolute Belgische topper.
rotterdam8
Markthal, Laurenskwartier

Mijn hotel heeft enkele fietsen voor de deur staan -altijd handig- waarvan ik er eentje gratis mocht lenen. Omdat ik dol ben op marktjes en kraampjes allerhande was mijn volgende stop het bruisende Laurenskwartier. Daar vind je onder andere De Markthal. Een imposant gebouw (een voetbalveld groot) in de vorm van een hoefijzer. Op de supergezellige overdekte marktvloer zijn een 100-tal vaste units te vinden met verschillende verse producten. Van kaas, vlees en vis tot bloemen, kruiden en groenten. Hier kan ik uren rondslenteren.

rotterdam9

Bovenop de dakterrassen van enkele kramen kan je gezellig genieten van een verse specialiteit of drankje. Omdat ik nog met een redelijk lege maag zat bestelde ik een heerlijk broodje met dunne plakjes sappige entrecote, zongedroogde tomaten, rucola en balsamico-azijn. En daarbij hoort wijn. Uiteraard. Zàlig gewoon!

wpid-20150602_161124.jpg

rotterdam12

rotterdam11
Iemand een stukje kaas. Neen? Dacht ik al.

rotterdam10

Een kraampje met kruiden? Ja, daar kan ik gewoon niet voorbij zonder iets te kopen.

Hotel Bazar (Hotel & Restaurant)

rotterdam13

Ondertussen verken ik even mijn hotel terwijl mijn smartphone, camera, tablet én laptop, meer dan dringend een oplaadbeurt nodig hebben op de kamer. Het excentrieke Hotel Bazar ligt zeer centraal in de hippe Witte de Withstraat waar je tientallen restaurantjes en bekende bars tegenkomt. De 27 kamers zijn allen Oosters, Zuid-Amerikaans en Afrikaans ingericht wat het hotel zo bijzonder maakt.

rotterdam14

rotterdam15

Bazar is niet enkel een plek om te overnachten tijdens je citytrip, je kan er ook heerlijk genieten in het wereldeethuis onderaan. Ik had vooraf gereserveerd om aan te kunnen schuiven aan tafel en dat bleek nodig ook. Zelfs op een gewone dinsdagavond -alle stoelen bezet- was het er een drukte van jewelste.

wpid-20150602_192736.jpg

wpid-20150602_201530.jpg

Ik koos voor een bordje falafels met harissa als voorgerecht en smulde daarna van de gemarineerde kipbrochette. Een ‘duizendgaten flensje’ met vers fruit en ijs was uiteindelijk de perfecte afsluiter.

Witte de Withstraat

Wie het nachtleven wil induiken kan terecht in de Witte de Withstraat en zijn talrijke zijstraatjes waar een uitgesproken kunstenaars- en hippiesfeertje in de lucht hangt. Benieuwd naar mijn Rotterdamse café-avonturen. Mijn top 3 komt er binnenkort aan!

Niet alleen partypeople, maar zowel fashionista’s als kunstliefhebbers kunnen hier overdag ongetwijfeld hun hartje ophalen. Ook daarover zo snel mogelijk een verslagje op deze blog.

Krijgen jullie een beetje zin in Rotterdam?
Bart
Bart
Hoi. Mijn naam is Bart, een dertiger uit Vlaanderen. Ik ben de globetrotter, schrijver en fotograaf achter Vetexbart, een travel blog gestart in 2013. Ondertussen bezocht ik meer dan 50 landen, maar mijn grote liefde blijft sowieso de Verenigde Staten. Ook voor toffe kortbijbestemmingen heb ik een serieuze boon. Niets leuker dan de trein te nemen voor een weekendje weg. In eigen land of net voorbij de landgrenzen.

6 Comments

Leave a Comment