Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!


Mijn Parijs trip in 10 foto’s

Ik was nog maar goed en wel terug uit het Spaanse Calpe of daar lagen alweer een nieuw stel tickets klaar voor het volgende tripje 🙂 Dit keer ging ik samen met een vriend richting eeuwige lichtstad Parijs. Voor mij een onbekende bestemming want buiten een uitje met de middelbare school, jaren geleden, is de Franse hoofdstad een blinde vlek op mijn travelmap.

Omdat ik – uitgezonderd dus van die snelle schooluitstap als ongeïnteresseerde tiener – de highlights van Parijs nog niet eerder van dichtbij zag stippelde ik met de hulp van de superhandige 360° Reizen-gids een tof parcours uit langs enkele iconische plaatsen. Kleine uitdaging: ons tripje telt maar zo’n 36 uur!

♥ Paris is always a good idea. –Audrey Hepburn

Ik selecteerde de tien leukste foto’s van onze met zon overgoten citytrip.

Parijs7
Street Art langs de Stravinksy fontein vlakbij Centre Pompidou
Parijs11
Liefdesslotjes all over the place!
Parijs6
Het standbeeld van koning Lodewijk XIV aan het Louvre.
Parijs3
Big Smile! 🙂
Parijs8
Bootje varen op de Seine.
Parijs13
Hét monument van Parijs, staat te blinken aan de linkeroever van de Seine. Een kaartje tot aan de top kostte 17 euro. We lieten de lange rij aan ons voorbij gaan en kozen voor een extra fles Sancerre op restaurant.

Parijs9

Parijs10

Parijs5
Prachtig uitzicht van de stad vanop de Parijse heuvelwijk Montmartre.
Parijs4
De 19de eeuwse basiliek Sacré-Cœur is een echte publiekstrekker.

Praktisch

We kozen er voor om zonder zorgen naar Parijs te reizen met de trein. Via een online advertentie kwamen we wat meer te weten over IZY, de gloednieuwe low cost trein van de Thalys. Iets trager dan zijn grote broer (het trajact Brussel-Parijs duurde zo’n 2 uur en 15 minuten), maar wel een stuk goedkoper (standaardprijs: 19 euro/one way). Later mijn blogpost over IZY.

Overnachten deden we in het prachtige Hôtel Le Relais des Halles in het centrum van Parijs op wandelafstand van het Noordstation en vlakbij het Centre George Pompidou. Voor een standaard kamer betaalden we ongeveer 150 euro voor één nacht. Ook hierover lees je binnenkort meer.

Plan jij een trip naar Parijs? Doe dan zeker wat extra inspiratie op met de 360° Reizen-gids van Lannoo. Ik kreeg er eentje toegestuurd en haalde heel wat leuke bars, restaurants en bezienswaardigheden uit de papieren gids, bijbehorende website en app.

Hoort Parijs bij jouw favoriete steden? Welke plaatsen mag ik volgende keer zeker niet overslaan?


ReizenReizen

12 reacties

 • Toffe foto’s! Herkenbaar dat Parijs een zwarte vlek op de travelmap is (voor jou inmiddels niet meer). Jaren geleden ging ik voor een paar dagen naar Parijs, ook met school. Behalve al het gefeest kan ik me er weinig van herinneren. De treinreis met IZY maakt me nieuwsgierig, ik had er nog nooit van gehoord!

  • Die IZY bestaat echt nog maar een paar dagen en was echt wel een makkelijke en goedkope manier om in Parijs te komen 🙂 Met de auto is het ook niet zo ver maar, dan moet je weer op zoek naar parking, en moet je natuurlijk ook van die lekkere wijn afblijven! 😀

 • Die slotjes zijn zo leuk! IK ben één keer in Parijs geweest. Ik vond het leuk, maar het is zeker niet mijn favoriete stad. Weet niet precies waarom. Communiceren vind ik lastig zonder Frans, de inwoners zijn niet altijd aardig en… ik weet niet. Het is een gevoel. Maar mooi is de stad zeker en ik zou er best nog eens heengaan.

  • Haha 🙂 Ik had bij Parijs eerst ook zo’n vals romantisch idee, maar het was een prachtige stad die me op aan andere wijze toch kon verbazen. Het prachtige weer speelde waarschijnlijk ook wel een beetje een rol!

 • Goed geregeld: thuiskomen van het ene reisje en al tickets klaar hebben liggen voor het volgende. Parijs is altijd mooi. Fijne foto’s en ik moet ook nodig weer eens naar Parijs. 🙂

  • 😀 Reizen is zoo fijn! Kan er maar niet genoeg van krijgen. En Parijs krijgt – oh cliché – een plekje in mijn hart!

 • Mooie foto’s! Ik was er een weekje eerder en toen was de lucht niet zo mooi blauw 😉 Was er graag gebleven, wat een fijne stad is het toch!

  • Net toch nog dat tikkeltje aangenamer met mooi weer en blauwe wolken. Goed voor de foto’s ook natuurlijk 🙂

 • Leuke foto’s! Ik moet je bekennen: Parijs is jaaaaren geleden voor mij (nog van voor jij geboren was). Ik zou er dus écht weer eens heen moeten gaan…

 • Parijs, wat een prachtige stad blijft het toch hé.

 • Ik werkte lange tijd als au pair in Frankrijk, meer bepaald bij een gezin in Parijs, en kreeg daardoor de kans om deze prachtige wereldstad te ontdekken. Wat’n stad!!

Geef een reactie

Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!