Volkscafés in Antwerpen

10 typische volkscafés in Antwerpen (1)

5 min.

Volkscafés in Antwerpen. Het is misschien een uitstervend ras, maar ’t Stad telt er toch nog enkele die je niet mag overslaan. Zeker niet wanneer je van frisse pinten, eerlijke gesprekken, typische dorpsfiguren en plezier houdt. Ik selecteerde mijn 20 favorieten en laat jullie in deze blogpost alvast kennismaken met het eerste deel (voor deel 2 klik hier).

10 volkscafés in Antwerpen (deel 1)

Café Beveren

Een kroeg die bovenaan prijkt in heel wat reisgidsen is Café Beveren. Het is hier dat er nog een origineel Decap orgel tegen de muur staat. Dansen op de tafels of stoelen? No problem! Café Beveren is de typische startplaats voor menig vrijgezellenfeest. Ook de leden van de Antwerpse snorrenclub zijn hier trouwens vaste klant!

Vlasmarkt 2 | Antwerpen

’t Chauffeurken

’t Chauffeurken is een authentiek volkscafé dat gelegen is aan de ingang van de voetgangerstunnel naar Linkeroever. Ga je op stap in Antwerpen, dan kan het wel eens zijn dat je hier de avond afsluit.

Sint-Jansvliet 4 | Antwerpen

Café Pelikaan

Eén van mijn favorieten! Een typische bruine kroeg waar zowel de echte Sinjoren als de toeristen hun weg naartoe vinden. De Pelikaan heeft heel wat verschillende bieren en in de zomer kan je er mensen kijken vanop het terras.

Melkmarkt 14 | Antwerpen

Heb je mijn 27 helemaal gratis in Antwerpen tips al gelezen?

Café De Kat

Een klein en oud cafeetje – maar zeer netjes – vlakbij de Sint-Carolus Borromeuskerk. Ideaal voor een babbel en een lekkere, frisse pint.  Nog één van die laatste, echte volkscafés in Antwerpen.

Wolstraat 22 | Antwerpen 2000

In de stad Aalst

Wil je echt het echte dorpscafé gevoel ervaren, sla dan onmiddellijk rechts in de richting van het Astridplein, nadat je uit het station komt. In de stad Aalst is één van de oudste kroegen van Antwerpen en het is hier dat de echte locals zitten. Die echte Antwerpenaren die ’s ochtends om 10 uur liever een 33-er Stella drinken in plaats van een koffie. In deze piepkleine kroeg valt er altijd wat te beleven en uit de jukebox galmt hier muziek van de Strangers, Johnny White of André Hazes!

Carnotstraat 16 | Antwerpen

Café De Klok

Dit gezellige cafeetje ligt in de Pelikaanstraat aan het Centraal station. Het interieur uit de jaren ’50 blijft er onaangeroerd.

Pelikaanstraat 134 | Antwerpen

Café Jozef

Op het Koningin Astridplein – in de buurt van In de stad Aalst – vind je ook Café Jozef terug, een echt begrip in de stad. Het staat al jaren bekend als een plek waar oude vrijsters en cougars jacht maken op een nieuwe, jonge prooi. Hier geldt het motto, hoe later op de avond, hoe plezanter.

Koningin Astridplein 43 |  Antwerpen

De Duifkens

Hier drink je een Bolleke! De Duifkens is misschien wel één van de best geconserveerde bruine cafés van ’t Stad. Het is er altijd gezellig druk. Je praat er zowel met een politieker als met iemand die aan de dokken werkt. Er is een terras langs het pleintje, tussen de twee schouwburgen in.

Graanmarkt 5 | Antwerpen 

Heb je té diep in het glas gekeken?

[vc_row][vc_column][vc_message icon_fontawesome=”fa fa-bed”] Hotel nodig? Kijk op de websites van Trivago.be of Booking.com
[/vc_message][/vc_column][/vc_row]

De 7de Hemel

Het café met de heilige naam ligt centraal in de Antwerpse rosse buurt. Misschien niet geschikt om een hele avond aan de toog te spenderen, maar zeker de moeite om eens binnen te springen om zo deze ‘fascinerende’ buurt gade te slaan.

Oudemansstraat 9 | Antwerpen

Café De Valk

Diane van Café De Valk was een tijd geleden één van de hoofdrolspelers in de Eén-reeks Een kwestie van geluk, over de inwoners van de buurten Borgerhout en Antwerpen-Noord. Deze echte bruine volkskroeg vind je in de Offerandestraat.

Offerandestraat 93 | 2060 Antwerpen

Hier lees je in een volgend artikel trouwens de andere 10 bruine kroegen die ik bezocht

[custom-mapping map_id=”7252″ height=”500″]

Wat zijn jullie favorieten?

Ik ben echt wel benieuwd naar jullie toppers onder de Antwerpse dorpskroegen! Laat het me zeker weten in de comments.

Laatste van Blog