18 onmisbare apps die reizen iets makkelijker maken

apps
SHARE

De smartphone is voor mezelf echt onmisbaar geworden voor, tijdens en zelfs na het reizen. Waar je vroeger zat rond te zeulen met gigantische roadmaps, camera’s rond je nek en een handtas vol papieren reserveringen voor je hotelkamers kan je nu met enkele swipes op je mobiel alles regelen.

Reisplannen uitstippelen, hotels en vliegtuigtickets boeken en je weg vinden op je uiteindelijk bestemming. Het wordt allemaal een stuk eenvoudiger als je er een handige app op de smartphone voor kan gebruiken. Er zijn er ondertussen al duizenden verschillenden zodat je misschien door bomen het bos niet meer ziet. Ik geef je een overzichtje van diegene die ik vaak gebruik.

1. Hotels Tonight

Krijg exclusieve kortingen in top-hotels. Je kan enkel een week op voorhand reserveren, dus dit is niet geschikt voor een vakantie die je lang van te voren plant.

Je hebt ook nog het alternatief Very Last Room.

2. Booking

Deze kent iedereen! Gebruiksvriendelijke app om hotelkamers te boeken. Vaak kan je heel makkelijk annuleren en betaal je pas bij aankomst.

Voor de avontuurlijke reizigers is er de app van Couchsurfing om bij mensen thuis te overnachten en verder kan je een kamer of huis reserveren bij AirBnB.

3. Roadtrippers

Dit is een must-have app voor iedereen die een roadtrip plant in de Verenigde Staten. De app maakt een travelmap aan van de plaatsen die je absoluut moet zien.

roedtrippers

4. Kayak

Iedereen kent deze app waarschijnlijk, maar ik kan hem echt niet missen. Het is mijn eerste hulp bij het zoeken van vluchten of hotels.

5. Skyscanner

Nog zo’n handige vluchtenzoeker, met ook een overzicht van de lagekostenmaatschappijen in de zoekresultaten.

6. CityMaps2Go

Download de kaarten van je bestemming en gebruik ze offline. Ze bespaar je op de roaming kosten.

citymaps

7. Pack Point

Dit is dé slimme inpakplanner. De app helpt bij de organisatie van wat je moet inpakken als je op vakantie vertrekt.

8. Stievie

Vlaamse televisieprogramma’s bekijken in het buitenland? Stievie is de oplossing (niet gratis).

9. TripIt

Maakt een overzicht van alle reserveringen of bevestigingen die je kreeg via mail. Alle vluchtplannen, hotelovernachtingen, enz … op een rijtje.

10. Jet Lag Rooster

Met deze app krijg je een persoonlijk, aangepast schema om een jetlag tegen te gaan. Volgens de makers zelfs wetenschappelijk bewezen!

11. Loungebuddy

Vaak kan je ook toegang krijgen (mits betaling) tot de loungeruimte in de luchthaven. Soms is dat wel meer dan de moeite waard als je lang moet wachten bijvoorbeeld.  Ontdek meer dan 600 lounges ter wereld via Loungebuddy.

12. iTranslate

Voor mij persoonlijk de beste gratis vertaler online. Met de +90 talen ideaal tijdens je trip.

13. Untappd

Zalige app voor cafégangers. Via Untappd ontdek je speciale kroegen en brouwerijen op je reisbestemming. Je kan er ook zelf uploaden.

untappd

14. Happy Cow

Vegetariër? Deze app geeft je een overzicht van de veggie restaurants in de buurt. Ook die zaken die enkele vegetarische alternatieven aanbieden staan vaak in de lijst.

15. Uber

Komt vaak negatief in het nieuws, maar ik kan Uber niet missen. De beste ride-share app die er bestaat.

Deze lijst is uiteraard veel te kort. Hebben jullie nog leuke apps? Deel ze dan zeker met ons.2 reacties

  • Bedankt. Hier zitten er enkele tussen die ik nog niet ken. Ik gebruik vaak de app van Brussels Airport, zeer handig.

  • Ja inderdaad die staat ook op mn foon 🙂

Geef een reactie