18 reisapps die op vakantie gaan iets makkelijker maken

4 min.

De smartphone met z’n talrijke reisapps is voor mezelf echt onmisbaar geworden voor, tijdens en zelfs na het reizen. Waar je vroeger zat rond te zeulen met gigantische straatmappen, camera’s rond je nek en een handtas vol papieren reserveringen voor je hotelkamers kan je nu met enkele swipes op je mobiel alles regelen. Reisplannen uitstippelen, hotels en vliegtuigtickets boeken en je weg vinden op je uiteindelijk bestemming. Het wordt allemaal een stuk eenvoudiger als je er een handige applicaties op de smartphone voor kan gebruiken. Er zijn er ondertussen al honderden verschillenden zodat je misschien door bomen het bos niet meer ziet. Ik geef je een overzichtje van diegene die ik vaak gebruik.

Mijn favoriete reisapps

Hotels Tonight

Krijg exclusieve kortingen in top-hotels. Je kan enkel een week op voorhand reserveren, dus dit is niet geschikt voor een vakantie die je lang van te voren plant.

Booking, topper der reisapps

Deze kent iedereen! Gebruiksvriendelijke app om hotelkamers te boeken. Vaak kan je heel makkelijk annuleren en betaal je pas bij aankomst. Voor de avontuurlijke reizigers is er de app van Couchsurfing om bij mensen thuis te overnachten en verder kan je een kamer of huis reserveren bij AirBnB.

Roadtrippers

Dit is een must-have app voor iedereen die een roadtrip plant in de Verenigde Staten. De app maakt een travelmap aan van de plaatsen die je absoluut moet zien.

roedtrippers

Kayak

Vluchtje naar New York zoeken? Iedereen kent deze app waarschijnlijk, maar ik kan hem echt niet missen. Het is mijn eerste hulp bij het zoeken van vluchten of hotels.

Skyscanner

Nog zo’n handige vluchtenzoeker, met ook een overzicht van de lagekostenmaatschappijen in de zoekresultaten.

Goedkope vliegtickets vinden?

Gebruik Momondo. Het is een vergelijkingswebsite die verschillende boekingsplatformen voor je gaat bekijken. Je krijgt dan een handige lijst van alle vluchten, steeds met de goedkoopste prijzen en waar ze te boeken!

CityMaps2Go

Download de kaarten van je bestemming en gebruik ze offline. Ze bespaar je op de roaming kosten.

citymaps

Pack Point

Dit is dé slimme inpakplanner. De app helpt bij de organisatie van wat je moet inpakken als je op vakantie vertrekt.

VTM GO, Netflix of VRT NU

Vlaamse televisieprogramma’s bekijken in het buitenland? Geen probleem meer. Ook de Netflix app is stilaan onmisbaar om de tijd te doden op het vliegtuig.

TripIt

Maakt een overzicht van alle reserveringen of bevestigingen die je kreeg via mail. Alle vluchtplannen, hotelovernachtingen, enz … op een rijtje.

Jet Lag Rooster

Met deze app krijg je een persoonlijk, aangepast schema om een jetlag tegen te gaan. Volgens de makers zelfs wetenschappelijk bewezen!

Loungebuddy

Vaak kan je ook toegang krijgen (mits betaling) tot de loungeruimte in de luchthaven. Soms is dat wel meer dan de moeite waard als je lang moet wachten bijvoorbeeld.  Ontdek meer dan 600 lounges ter wereld via Loungebuddy.

iTranslate

Voor mij persoonlijk de beste gratis vertaler online. Met de +90 talen ideaal tijdens je trip.

Untappd

Zalige app voor cafégangers. Via Untappd ontdek je speciale kroegen en brouwerijen op je reisbestemming. Je kan er ook zelf uploaden.

untappd

Happy Cow

Vegetariër? Deze app geeft je een overzicht van de veggie restaurants in de buurt. Ook die zaken die enkele vegetarische alternatieven aanbieden staan vaak in de lijst.

Uber

Komt vaak negatief in het nieuws, maar ik kan Uber niet missen. De beste ride-share app die er bestaat.

Deze lijst is uiteraard veel te kort. Hebben jullie nog leuke reisapps? Deel ze dan zeker met ons.


Kijk ook eens naar dit:

  • Niet té ver weg: 15 x weekendje weg in de herfst
    Het wordt steeds vroeger donker, in het bos ontdek je een prachtige zee aan kleuren en in restaurants geuren de heerlijke wildstoofpotjes. Je merkt het, de herfst is in het land. We vertellen jullie daarom onze vijftien favoriete plekjes voor een weekendje weg, in eigen land of net buiten de landgrenzen. Een herfstig weekendje weg
  • Vetexbart op TV PLUS: 4 tips voor de zomervakantie
    In deze aflevering van My Beautiful Life op TV PLUS en RTV had ik het uitgebreid over de komende zomervakantie. Vanop de sofa bij Cynthia Reekmans geef ik jullie graag inspiratie uit Nederland, Portugal, Slovenië en Sri Lanka. De aflevering kan je hier (her)bekijken.
  • Alle +78 Vlaamse reisbloggers op een rijtje
    Er zijn heel wat lijstjes met Vlaamse fashion-, lifestyle- of foodbloggers online terug te vinden. Over Vlaamse reisbloggers is er daarentegen weinig te vinden in lijstjes vorm. Daarom doen we al enkele jaren ons best om deze database zo up-to-date mogelijk te houden. Veel plezier met je ontdekkingstocht doorheen deze 77 reisblogs! PR-bureau? Thank us

Geef een antwoord

Your email address will not be published.