18 reisapps die op vakantie gaan iets makkelijker maken

De smartphone met z’n talrijke reisapps is voor mezelf echt onmisbaar geworden voor, tijdens en zelfs na het reizen. Waar je vroeger zat rond te zeulen met gigantische straatmappen, camera’s rond je nek en een handtas vol papieren reserveringen voor je hotelkamers kan je nu met enkele swipes op je mobiel alles regelen. Reisplannen uitstippelen, hotels en vliegtuigtickets boeken en je weg vinden op je uiteindelijk bestemming. Het wordt allemaal een stuk eenvoudiger als je er een handige applicaties op de smartphone voor kan gebruiken. Er zijn er ondertussen al honderden verschillenden zodat je misschien door bomen het bos niet meer ziet. Ik geef je een overzichtje van diegene die ik vaak gebruik.

Mijn favoriete reisapps

Hotels Tonight

Krijg exclusieve kortingen in top-hotels. Je kan enkel een week op voorhand reserveren, dus dit is niet geschikt voor een vakantie die je lang van te voren plant.

Booking, topper der reisapps

Deze kent iedereen! Gebruiksvriendelijke app om hotelkamers te boeken. Vaak kan je heel makkelijk annuleren en betaal je pas bij aankomst. Voor de avontuurlijke reizigers is er de app van Couchsurfing om bij mensen thuis te overnachten en verder kan je een kamer of huis reserveren bij AirBnB.

Roadtrippers

Dit is een must-have app voor iedereen die een roadtrip plant in de Verenigde Staten. De app maakt een travelmap aan van de plaatsen die je absoluut moet zien.

roedtrippers

Kayak


?c=1393&m=1904839&a=227118&r=&t=html

Vluchtje naar New York zoeken? Iedereen kent deze app waarschijnlijk, maar ik kan hem echt niet missen. Het is mijn eerste hulp bij het zoeken van vluchten of hotels.

Skyscanner

Nog zo’n handige vluchtenzoeker, met ook een overzicht van de lagekostenmaatschappijen in de zoekresultaten.

Goedkope vliegtickets vinden?

Gebruik Momondo. Het is een vergelijkingswebsite die verschillende boekingsplatformen voor je gaat bekijken. Je krijgt dan een handige lijst van alle vluchten, steeds met de goedkoopste prijzen en waar ze te boeken!

CityMaps2Go

Download de kaarten van je bestemming en gebruik ze offline. Ze bespaar je op de roaming kosten.

citymaps

Pack Point

Dit is dé slimme inpakplanner. De app helpt bij de organisatie van wat je moet inpakken als je op vakantie vertrekt.

VTM GO, Netflix of VRT NU

Vlaamse televisieprogramma’s bekijken in het buitenland? Geen probleem meer. Ook de Netflix app is stilaan onmisbaar om de tijd te doden op het vliegtuig.

TripIt

Maakt een overzicht van alle reserveringen of bevestigingen die je kreeg via mail. Alle vluchtplannen, hotelovernachtingen, enz … op een rijtje.

Jet Lag Rooster

Met deze app krijg je een persoonlijk, aangepast schema om een jetlag tegen te gaan. Volgens de makers zelfs wetenschappelijk bewezen!

Loungebuddy

Vaak kan je ook toegang krijgen (mits betaling) tot de loungeruimte in de luchthaven. Soms is dat wel meer dan de moeite waard als je lang moet wachten bijvoorbeeld.  Ontdek meer dan 600 lounges ter wereld via Loungebuddy.

iTranslate

Voor mij persoonlijk de beste gratis vertaler online. Met de +90 talen ideaal tijdens je trip.

Untappd

Zalige app voor cafégangers. Via Untappd ontdek je speciale kroegen en brouwerijen op je reisbestemming. Je kan er ook zelf uploaden.

untappd

Happy Cow

Vegetariër? Deze app geeft je een overzicht van de veggie restaurants in de buurt. Ook die zaken die enkele vegetarische alternatieven aanbieden staan vaak in de lijst.

Uber

Komt vaak negatief in het nieuws, maar ik kan Uber niet missen. De beste ride-share app die er bestaat.

Deze lijst is uiteraard veel te kort. Hebben jullie nog leuke reisapps? Deel ze dan zeker met ons.


Kijk ook eens naar dit:

  • Waar kan je nog een vakantiehuis boeken voor deze zomer?
    De bezetting van vakantiehuizen voor deze zomer groeit pijlsnel. Het zijn vooral accommodaties in eigen land, Frankrijk en Spanje die het zeer goed doen momenteel. Wij zetten de belangrijkste aanbieders alvast even op een rijtje en wijzen je zo de weg om toch nog een fijn vakantiehuis te boeken. Vakantiehuis boeken? Wie zoekt die vindt! […]
  • Hier moet je zijn deze zomer: onze 20 favoriete regio’s in Europa
    Opnieuw reizen na corona, wie wil dat nu niet? Wanneer het weer mag is reizen door Europa dé manier om even je hoofd leeg te maken na deze turbulente maanden. Maar wat zijn nu de leukste toeristische regio’s in Europa vraag je je waarschijnlijk af? In dit artikel vind je de fijnste bestemmingen terug die […]
  • Een hotelkamer boeken: waar en wanneer?
    Er zijn zoveel website’s die je het proberen makkelijk te maken om een hotelkamer te boeken, maar soms zie je door het bos de bomen niet meer. In volgend artikel probeer ik je te vertellen hoe je het best te werk gaat bij het (online) zoeken naar een slaapplaats. Tips om een geschikte hotelkamer te boeken Niet […]
baaf271ce3b331ea8367d854af4c9a02?s=96&d=identicon&r=g
Barthttps://www.vetexbart.be
Ik ben Bart, de globetrotter, blogger, fotograaf en oprichter van Vetexbart. Je vindt me vaak ergens in de Antwerpse Kempen, maar in mijn hoofd zit ik meestal op dat ene groene bankje in Central Park.

Deel dit artikel

Bart

Content creator & reisblogger

Hoi! Ik ben Bart, globetrotter, fotograaf en content creator bij Vetexbart. Deze Vlaamse reisblog en bijhorend sociale media platform bestaat sinds 2013. Je vindt me vaak ergens in de Antwerpse Kempen, maar in mijn hoofd zit ik meestal op dat ene groene bankje in Central Park.

Gloednieuw

spot_img