24 uur in het Spaanse Barcelona

In maart stond er een blitzbezoek aan Barcelona op het programma. Een korte meeting op de luchthaven van El Prat zorgde ervoor dat ik een hotel zocht in de nabijheid van de airport. 

Via Booking.com viel mijn oog direct op het vijfsterren-hotel Hesperia Tower op een tiental minuten van El Prat en een kwartier van het centrum van Barcelona. Een ideale locatie dus om werk en cultuur binnen 24 uur te combineren.

Het hotel behoort tot de NH Hotels groep. De ‘Tower’ heeft een futuristische vorm en is een herkenbaar symbool in Barcelona.


Book&Pay

wpid-img_20150312_101632.jpg

Ik kreeg een kamer op de 18de verdieping, wat natuurlijk zorgde voor een mooi uitzicht over de stad.

wpid-img_20150312_101749.jpg

De kamer was ruim (ca 25 m²) en voorzien van een grote flatscreen televisie, mini-bar (duur, flesje cola of water 6 euro) en een zeer grote badkamer met apart toilet en massagedouche. Er stonden ook enkele leuke verzorgingsproducten te wachten aan de wastafel. Ik miste de mogelijkheid om koffie of thee te zetten (mogelijkheid om waterkoker en koffie te bestellen, maar met 12 euro voor een setje opnieuw zeer duur).

P1040796

Een dagje welness, zwembad of fitness is niet in de prijs inbegrepen en kost je 14 euro p.p. – omdat ik maar 1 dag had in Barcelona besloot ik om naar buiten te trekken overdag.

Er zijn steeds enkele taxi’s te vinden voor het hotel. Een ritje naar het centrum was 9 euro.

Sagrada Familia 🙂

P1040790

Het hotel beschikt over een prima restaurant op de tweede verdieping. ’s Avonds nam ik de driegangen menu in het Restaurant Bouquet voor 30 euro (korting als je via receptie boekt). Ik koos voor een uitstekende carpaccio als starter, een huisbereide paella als hoofdschotel en een bord met fris, vers fruit als afsluiter. Bij de 30 euro was ook een drankje inbegrepen. Een belachelijk lage prijs voor de perfecte menu die werd voorgeschoteld. De bediening was uitmuntend.

Het uitchecken ging, net als het inchecken, zeer vlot en vriendelijk. Een gratis shuttledienst bracht me vanuit het hotel tot bij de luchthaven.

wpid-img_20150312_101706.jpg

Besluit

Dit is een hotel dat zijn vijf sterren waard is, al ben ik in gelijkaarde hotels geweest die het met een ster minder moesten stellen. De kamerprijs (standaard – met uitzicht – betaal later) was 131 euro zonder ontbijt. De goedkoopste kamer was er vanaf 110 euro. Het restaurant is van een zeer hoog niveau, en hoeft helemaal niet duur te zijn. Ik kom hier zeker terug.

Ik betaalde net geen 80 euro voor een retourvlucht vanuit Brussel.NEW YORK CITY SPECIALS VANAF €599Geef een reactie