Vind je online altijd de beste vliegticket deal?

De volgende weken pakken heel wat reisbureaus en hotels uit met vroegboekacties. Januari is ook de maand dat reizigers zich suf zoeken naar de voordeligste vliegtickets. Dat gebeurt online en laat nu net daar het schoentje wringen volgens reisorganisator Joker.

Online altijd goedkoper?

Neen! Althans niet volgens Joker. Online betekent niet per se goedkoper zeggen zij nu in een persbericht.

De digitale revolutie zorgde in tal van sectoren voor meer comfort en vooral goedkopere prijzen voor de consument. Dat ligt anders in de reissector, waar het goedkoper kan op een manier die we niet meer gewoon zijn. Joker is één van de weinige touroperators in België die van uitzonderlijke voorwaarden geniet bij het aankopen van vliegtickets in grote hoeveelheden.

Tip? Raadpleeg ook reiskantoor

Door die gunsttarieven hanteren reisbureaus in hun kantoren gunsttarieven die voor verre bestemmingen tot 10 procent lager kunnen liggen dan de online ticketprijzen. In het hoogseizoen kan het prijsverschil zelfs nog groter zijn. Vliegtickets online zoeken kan zeker, maar raadpleeg ook even een reiskantoor om zeker te zijn dat deze online deal wel de beste deal is. Als je al uren of dagen online op zoek bent naar de beste prijs kan dat mailtje, telefoontje of bezoekje aan een kantoor er toch nog wel bij zeker?

Bekijk even het leuke filmpje waarmee Joker de boodschap kracht wil bijzetten.

Deze blogpost bevat geen affiliate links en werd in geen geval gesponsord door Joker. Ik plaatste dit bericht spontaan door de originele aanpak en de interessante boodschap van deze (Belgische) organisatie.

ReizenReizen

4 reacties

  • Ik was er al vroeg bij voor 2016, heb in december 2015 al geboekt! Dat moet wel, want als je naar Marokko gaat worden de tickets duurder, hoe langer je wacht…

  • Goede tip! Nooit aan gedacht… Nu zit Joker volgens mij ook niet in Nederland, maar misschien is het vaak wel goedkoper op een kantoor.

    • Enkele jaren geleden zocht ik als een gek naar een goedkoop ticket voor Thailand. Onder de 400 a 500 euro vond ik echt niets tot ik tijdens mijn pauze op het werk in Antwerpen een reisbureau binnenstapte (niet Joker). Ze konden mij een ticket bezorgen naar Phuket voor 299 euro retour! Toch wel een mooie korting?

Geef een reactie