Uitstekend budgethotel in Oslo

Het tweede deel van mijn trip speelde zich af in de Noorse hoofdstad Oslo. De 90 minuten durende vlucht vanuit Riga, geboekt met SAS maar uitgevoerd door code sharepartner AirBaltic, verliep vlekkeloos. Voor een enkele vlucht betaalde ik zo’n 110 euro (in economy).

Vetexbart
Vetexbart

Vanuit de luchthaven van Oslo (Gardemoen) neem je het best het openbaar vervoer naar de stad (ongeveer 45 kilometer). Via het treinstation kan je onder andere met  de NSB voor 90 Noorse kroon (ca. 10 euro) naar de centrum stations Oslo S of Nationaltheater. Dit rit duurt ongeveer 30 minuten.

Scandinavische landen zijn normaal gezien alles behalve een goedkope bestemming voor een citytrip. En ook voor Oslo is dat niet anders. Daarom zocht ik naar een budgethotel met een goede ligging én een lekker ontbijt om de dag goed te beginnen. En dat vond ik zeker allemaal terug in het Thon Munch Hotel op zo’n  500 meter van het Koninklijke Paleis en het trein- en metrostation Nationaltheater.

Vetexbart
Vetexbart

Door mijn vroege vlucht kon ik al enkele uurtjes vroeger inchecken voor mijn kamer, altijd leuk om dadelijk je koffers te kunnen droppen en aan je tocht door de stad te beginnen. De afhandeling aan de desk gebeurde zeer hartelijk en vlot. Er werd me zoals ik vooraf gevraagd had een kamer op één van de hogere verdiepingen (8ste) gegeven.

De ruime en moderne kamer oogde zeer fris, strak en licht. Een gigantische flatscreen en de flashy-groene en roze kleuren overheersten het interieur. De badkamer was voorzien van het nodige comfort en was perfect schoon.

Vetexbart
Vetexbart

Op de kamer waren er geen minibar, koffie- of theevoorzieningen, maar dat werd ruimschoots goedgemaakt door de twee apparaten waar je de hele dag gratis warme dranken kon nemen in de lobby net naast de liften.

Het ontbijt in Thon Munch was, zeker voor een budgethotel, uitstekend. Het buffet was zeer ruim met onder andere pannenkoeken, wafeltjes, worst en eieren, tientallen verschillende charcutteries en kazen en diverse broden en gebak. Er stonden zelfs heerlijke sneetjes Noorse gerookte zalm op het menu. De grote ontbijtruimte was leuk en fris ingericht.

Vetexbart
Vetexbart

Voor mijn verblijf van twee nachten in een tweepersoonskamer betaalde ik 1540 Noorse kroon of omgerekend ongeveerd 80 euro per nacht (ontbijt inbegrepen).

Lees hier meer over over 36 uur Olso: highlights


FOTO'S: De foto's die je vindt in deze blogpost zijn allemaal gemaakt met een eenvoudige systeemcamera, tenzij anders vermeld. Hier kan je hem kopen.Reageer mee

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *