2 nachten in Praags 4*-hotel

Deze week had ik een kort werkbezoek op de luchthaven van Vaclav Havel in Praag. Deze prachtige Tsjechische hoofdstad is een van mijn persoonlijke favorieten.

Zoals gewoonlijk ging mijn eerste keuze voor de vlucht naar Brussels Airlines, die dagelijks rechtstreeks naar Praag vliegen. Omdat ik slechts enkele uren voor vertrek mijn ticket kon boeken moest ik voor de terugvlucht een layover in Genève kiezen. De vlucht tussen Praag en Genève werd uitgevoerd door SWISS, ook een maatschappij uit het Star Alliance netwerk. Voor zo’n 170 euro vond ik mijn ticket, maar indien je enkele weekjes op voorhand kan boeken moet je ook zeker iets goedkoper vinden.

wpid-img_20150423_103716.jpg
Vetexbart

Omdat ik tijdens mijn trip nog tijd had om enkele uren de stad te verkennen ging ik voor een hotel in het centrum van Praag. Ik besloot voor het 1.Republic Hotel te gaan in de wijk Praag 2 (Praagse wijken worden verdeeld onder verschillende nummers). Het was vooral de prijs en de ligging die de doorslag gaven bij het boeken van dit 4-sterren hotel. Het ontbijt was reeds in de prijs inbegrepen. Voor twee nachten betaalde ik hier exact 135 euro, taksen inbegrepen in een tweepersoonskamer (éénpersoonsgebruik).

wpid-img_20150422_230237.jpg
Vetexbart

De ontvangst tijdens het inchecken aan de receptie was niet één van de meest vriendelijke begroetingen van de laatste jaren. Alles gebeurde koeltjes, maar professioneel. Het hotel (een verbouwd parlementsgebouw) was in prima staat en dat zag je meteen op weg naar de kamer op de eerste verdieping.

P1040993
Vetexbart

De kamer is ruim genoeg voor enkele dagen en heeft alle comfort. Zo is er een hoekje om koffie of thee te zetten, is er een gevulde koelkast met meer dan redelijke prijzen -40 CZK (1,50 euro) voor een cola en 25 CZK (0,90 euro) voor een flesje water- en zijn er in de badkamer een hoop verzorgingsproducten te vinden.

P1040997
Vetexbart

Het ontbijt was echt een topper gezien de kamerprijs. Er was een mix van verse charcuterie en diverse kazen met broden en pistolets. Verder was er een groot assortiment aan groenten en vers fruit en kon je kiezen voor eitjes die op verschillende manieren waren klaargemaakt. Er waren ook worstjes en gebakken spek en om af te sluiten kon je kiezen uit enkele gebakjes of ontbijtgranen. Ontbijten was mogelijk tussen 7u en 10u30.

uber
Printscreen

Voor het vervoer vanaf de luchthaven naar het hotel koos ik voor een taxi. In de luchthaven van Praag is er in de aankomsthal waar je een officiële taxi kan bestellen, de chauffeur komt je dan enkele minuten later tegemoet. De rit van ongeveer 25 minuten kostte me 760 Tsjechische kroon (circa 27,50 euro). Voor de terugrit vanaf het hotel naar de luchthaven deed ik een beroep op de taxidienst Uber. Na enkele minuten kwam een vriendelijke chauffeur in een mooie, nette Volkswagen me oppikken aan het hotel (rond 5u30 ’s morgens). Kostprijs 270(!!) Tsjechische kroon (circa 9,80 euro). Met mijn persoonlijke promocode: c439b krijg je immers een korting van 10 euro op je eerste Uber rit.


FOTO'S: De foto's die je vindt in deze blogpost zijn allemaal gemaakt met een eenvoudige systeemcamera, tenzij anders vermeld. Hier kan je hem kopen.Reageer mee

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *