3×3 in NYC: Lauren in Astoria, Queens

Copy of CULTURE (1)
SHARE

Wie kent New York beter dan de echte locals? Vetexbart ging op zoek naar onvervalste New Yorkers die ons maar al te graag hun favoriete hotspots willen verklappen. We vonden er niet één, twee of drie maar tweeënvijftig. Iedere week -een jaar lang- stellen we je hier graag een rasechte inwoner van één van The Five Boroughs voor die je meeneemt naar zijn of haar favoriete wijk. Vandaag toont Lauren je graag haar lievelingsplekjes in de wijk Astoria in stadsdeel Queens.

Ik ken Lauren al een tijdje via haar reisblog Girl in Gotham City. Ze verhuisde naar New York in 2015 nadat ze drie jaar in Italië woonde. Als (nieuwe) New Yorkse wist ze eigenlijk niet veel over de stad, maar ze voelde wel meteen dat ze in het centrum van de wereld stond. Lauren had in het begin een tijdelijke baan en sliep lang op de zetel tussen de kakkerlakken. Ergens in een louche gebouw in de East Village. Tot ze uiteindelijk haar eigen stekje vond in Astoria. Ze koos in de eerste plaats voor deze wijk in Queens omwille van de betaalbare huurprijzen, maar nu blijft ze er hangen omdat ze verliefd werd op de buurt. ‘De prachtige, rode bakstenen huizen en de charmante winkels geven Astoria een erg buurtachtig gevoel’, zegt Lauren. Ze vindt het ook enorm leuk dat het er zo rustig is. ‘Maar nooit saai, want er is altijd wel iets te doen’, voegt ze er snel aan toe. Het grootste pluspunt van de wijk volgens de reisblogster is de afstand tot Manhattan. Je doet maar tien minuten over de metrorit naar het centrum. Maar ook het lekkere Griekse eten in Astoria is een troef volgens haar.

Foto: (c) Kyle Stevens

VETEXBART | Je woont nu al een tijdje in Astoria. Welke drie plaatsen of dingen om te doen of zien mogen toeristen er zeker niet overslaan?

Ga zeker eens langs in één van mijn favoriete New Yorkse musea. In het Museum of the Moving Image in Astoria is momenteel de Jim Henson Muppet tentoonstelling te zien. Maar ook hun vaste collectie is de moeite waard. Je kan er achter de schermen kijken hoe films worden gemaakt en er zijn zelfs geluidscabines waar je eigen clips kan opnemen. Wie één van de meest cultureel diverse buurten van New York wil ontdekken kan een wandeling maken in de Steinway Street tussen Astoria Boulevard en Broadway. Dit gedeelte van Astoria staat bekend als Klein Egypte. Je vindt er honderden Arabische restaurants, hookah lounges, halal karren en banketbakkerswinkels met baklava en koffie. Hier hoor je meer Arabisch spreken dan Engels en zowel mannen als vrouwen lopen hier rond in hun traditionele kleding. Voor het outdoor type is een bezoek aan het Astoria Park zeker aan te raden. Het Park zit genesteld tussen de Hell’s Gate Bridge en de RFK Bridge langs de East River. Ik heb hier op zondagen massa’s boeken gelezen, picknicks gehouden, gespeeld met de hond en genoten van het spectaculaire uitzicht over het centrum van Manhattan. In de zomer houden ze er zelfs een openluchtfilm ’s nachts.

VETEXBART | Astoria is een levendige, voornamelijk Griekse wijk. Waarschijnlijk zijn er een heleboel lekkere restaurants, fijne bars en trendy winkels. Waar kunnen we jouw drie favorieten vinden?

Dat is een ontzettend moeilijke opgave, want Astoria heeft ontelbare lekkere plekken. Denk maar aan The Shady Lady, Seva, Ample Hills Creamery, New York City Bagel and Coffee House en Kinship Coffee. Maar ik mag er maar drie kiezen, dus ga ik voor Queens Comfort, El Mero Mero Mero, en Artopolis Bakery. Queens Comfort is anders dan alle andere restaurants waar u ooit geweest bent. Alvorens je deze jaren ’80-bedazzled diner binnen kan stappen moet je rekening houden met lange wachtrijen. Kies voor de eggs benedicts of de Cap’n Crunch crusted chicken and waffles en sluit er af met een stukje van de Donut Diva’s famous rainbow cookie crumb cake. Wil je het graag iets pittiger? Ga dan naar Astoria’s (ik durf zelf te stellen New Yorks) beste Mexicaanse restaurant, El Mero Mero Mero. Mijn vriend en ik zijn hier ondertussen vaste gasten. De guacamole, huisgemaakte chips, de margaritas gemaakt met zelfgemaakte tequila, taquitos dorados, en chilaquiles verdes zijn om duimen en vingers af te likken. De schotels zijn daarenboven ook nog eens super fotogeniek. Voor de zoetebekken is er tenslotte Artopolis Bakery, een prachtige winkel met traditionele Griekse gebakjes. De bakkerij is wijd en zijd bekend om z’n decadente baklava.

VETEXBART | Toeristen gaan steeds vaker op zoek naar het meest fotogenieke plekje tijdens hun trip! Welke drie spots in Astoria zijn wel erg Instagram worthy volgens jou?

De beste plaatsen voor Instagram foto’s zijn gemakkelijk te benoemen: Wellington Court Mural Project, Socrates Sculpture Park en The Bonnie. Wellington Court Mural Project lijkt een beetje op het Bushwick Collective, maar is naar mijn mening meer organisch. Beide zijn een deel van de wijkblokken waarin grote hoeveelheden lege muren in nieuwe, edgy graffiti-ontwerpen van lokale straatartiesten zijn gehuld. Wellington Court is iets minder toeristisch (er zijn bijvoorbeeld geen wandeltochten zoals die in Bushwick), wat het authentieke gevoel eerder doet opleven. Als je op zoek bent naar een graffitischot van leer en lippenstift, dan is dit de plek. Het is ook gunstig gelegen op weg naar het nabijgelegen Socrates Sculpture Park, waar je geweldige headshots kunt maken bij het water met de Manhattan skyline op de achtergrond, of met een van de vele steeds veranderende sculpturale installaties van lokale kunstenaars. Bonuspunten als je naar het Noguchi Museum vlakbij gaat. Voor degenen onder jullie die je vrienden jaloers willen maken met epische foodshots en Insta-worthy brunch foto’s, ga je naar het Astoria restaurant van de locals, The Bonnie. Hun schattige en kleurrijke cocktails, charmant serviesgoed en heerlijke gerechten zoals avocadotoast en seizoensgebonden salades maken de perfecte foto voor the gram.

Lauren Johnson is reisblogger bij Girl in Gotham City. Volg haar ook op Instagram via @girlingothamcity | Coverfoto: (c)  Alyssa Wing

Lees de andere interviews met New Yorkers hier.

Ik plan je NYC trip van a tot z

Je gaat naar New York, maar je hebt niet de tijd om je trip tot in de puntjes te plannen? Of je weet niet goed waar je moet beginnen? Dan help ik je graag verder met een gepersonaliseerde reisplanning van a tot z. We overleggen samen over de telefoon of via mail en bekijken waar je precies de focus wil leggen. Ik bezorg je na enkele dagen een overzichtelijke en verrassende eerste proefversie. Om uiteindelijk te komen tot dé perfecte planning voor een geslaagde trip naar NYC. Bekijk hier de mogelijkheden.

Een local New Yorker als gids

Via de nieuwe Nederlandse startup Hi hi kan je een local boeken om je rond te leiden in New York. Een echte New Yorker brengt je -in samenspraak- naar de coolste plekjes van de stad. Je kan al gidsen vinden vanaf slechts 10 euro per uur.

Eerste keer naar New York Praktisch

In het boek van de Vlaamse New York-gids Patrick Van Rosendaal vind je massa’s coole hotspots voor je (eerste) trip naar de Big Apple. Kopen kan hier. Of lees mijn handig lijstje met alleen maar gratis dingen om te doen in NYC.Geef een reactie