Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!


20 foto’s van een meer dan geslaagd weekend in Luik

Afgelopen weekend was het opnieuw tijd voor een deugddoende citytrip in mijn eigen Belgenlandje. Het wordt stilaan moeilijker en moeilijker om steden te vinden die ik nog niet eerder bezocht. Nieuwe plaatsen ontdekken, het is dat wat reizen nu eenmaal keer op keer zo leuk maakt. Nadat een vriend en ikzelf een handvol mogelijke bestemmingen van het lijstje hadden geschrapt (te ver, te duur, te saai,…) bleef Luik over. Luik?, hoor ik jullie denken. Toegegeven, ook voor mij kleeft er op die plaats – waarschijnlijk geheel onterecht – een stempel van grijze en grauwe Waalse grootstad. Hoog tijd dus om een ander, positiever beeld te krijgen van Liège.

Luik
Een prachtig uitzicht vanaf  de 7de verdieping in ons hotel, het uitstekende Crowne Plaza in Luik.

Luik5

wpid-20151121_125902.jpg
Wie Luik gaat ontdekken kan niet anders dan een bezoek te brengen aan Montagne de Bueren. Via de straat heb je toegang tot de citadel van Luik. De 374 steile trappen zijn alleszins een goede training voor de kuiten! 🙂

Luik3

Luik4
Wie Luik zegt denkt onmiddellijk aan Luikse wafels, toch? De lekkerste vind je bij Une Gaufrette Saperlipopette. Je moet hier altijd in de wachtrij staan, maar je geduld zal lonen!

Luik8

Luik9

Luik2

Luik10

Luik7

Luik13

Luik15

Luik14

Luik16
Het station van Luik-Guillemins is ook zeker een bezoek waard. Architect Santiago Calatrava zorgde eerder al voor moderne mega constructies in wereldsteden.
wpid-20151120_212533.jpg
Hét gerecht van Luik: Boulets à la Liégeoise! Smakelijk!

Luik11

Luik12
Iedere zondag is er in Luik de grootste en oudste markt van het land te vinden. La Batte bevindt zicht langs de Maas.

Luik17

Luik18
Onder andere de wijk Droixhe bezorgde de stad Luik een slechte naam. Hier vind je flink verloederde gebouwen en verlaten industrie, maar ook de fabriek van Jupiler.

Tijdens ons verblijf in Luik logeerden we twee nachten in het Crowne Plaza Hotel (5*). Hierover volgt snel een review.


ReizenReizen

8 reacties

Geef een reactie

Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!