5 must do’s op Zanzibar

4 min.

Wie op zoek is naar een tropische bestemming met wuivende palmbomen en parelwitte stranden heeft wel wat opties. Zo kan je de Caraïben gaan verkennen of indien je portefeuille het toelaat zijn ook Mauritius of de Malediven een mogelijkheid. Zelf ging ik een tijd geleden naar de oostkust van Afrika. Daar spendeerde ik enkele dagen op Zanzibar, het exotische specerijeneiland dat behoort tot Tanzania. Ik geef je alvast 5 dingen die je niet mag overslaan tijdens je bezoek aan Zanzibar.

5 keer doen op Zanzibar

Strandhoppen

Wie Zanzibar zegt denkt – helemaal terecht – eerst en vooral al de prachtige stranden van het eiland. De noordelijke kust biedt plaats aan de meest levendige resorts en hotels terwijl Mnemba Island dan weer het walhalla is voor de fans van snorkelen en duiken. Ook Pange Reef, Bawa Island, Leven Banks en Hunga Reef zijn echt hotspots voor wie van duiken houdt.

Paje Beach Zanzibar
Het brede strand van Paje Beach.

The Rock

Je kan simpelweg niet op Zanzibar geweest zijn zonder naar het iconische The Rock restaurant te gaan. The Rock is ongetwijfeld één van de meest gefotografeerde Instagram spots op Zanzibar. De kleine rots die zo’n 100 meter van de kustlijn ligt kan dan wel toeristisch zijn en misschien een tikkeltje overpriced, maar volgens mij wel een echte must tijdens je vakantie.

The Rock Zanzibar
Het meest gefotografeerde restaurant van Afrika.

Fietstocht door Paje

Zanzibar is nu niet echt een ideale fietsbestemming. Toch is het heel erg leuk om bijvoorbeeld op het adembenemende, brede en spierwitte strand Paje Beach en door het gelijknamig dorpje te fietsen. Je hebt sowieso heel wat bekijks! De toeristische kustplaats ligt zo’n 60 kilometer buiten Stone Town en is misschien we de beste plaats op het eiland om te zwemmen en te kitesurfen. Fietsen kan je voor enkele euro’s per dag overal huren op en rond het strand.

Paje Zanzibar
Paje, ideaal voor een fietstocht.

Stone Town

Geniet van de sfeer in het doolhof van kronkelende steegjes in Stone Town, de charmante historische hoofdstad van Zanzibar. Je ziet er spelende kinderen op de zanderige pleinen en straten. Maar ook kleurrijke Swahili vrouwen die zich naar huis haasten met hun koopwaar op het hoofd. Vergeet ook zeker geen bezoek te brengen aan de tjokvolle Darajani Market en het plein Forodhani Gardens, het park voor het Oude Fort dat iedere avond een voedselmarkt wordt.

Specerijen tour

Sla zeker geen kruidentour over wanneer je op Zanzibar bent. Het eiland staat hier immers voor gekend. Het is een enorm populaire excursie die minstens een halve dag in beslag neemt. Je kan kiezen om de plantages in het binnenland te bezoeken, maar ook een bezoek aan verschillende kruidenzaken of een kookworkshop behoren tot de mogelijkheden.

Kruiden Zanzibar
Kruiden, het symbool van Zanzibar.

Praktisch

Belgen die naar Tanzania (Zanzibar) reizen hebben een geldig paspoort nodig dat nog minstens 6 maanden geldig is. Je koopt bij aankomst op de luchthaven wel een entry visa van 50 dollar.

Heb je zin gekregen in een trip naar paradijselijk Zanzibar. Kijk dan zeker eens bij Matoke Tours, dé Afrika beleving. (€)

Bart

Ik ben Bart, de globetrotter, schrijver & fotograaf achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van New York City en Antwerpen, maar ook van ruige plekken in Centraal en Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed. Hou van koken en nog veel meer van culinair genieten op restaurant. Aarzel niet om me te contacteren als je met een vraag zit.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

×

Hoi!

Welkom bij de chatbox van Vetexbart.

× Heb je een vraag?