5 redenen waarom een gap year ideaal is om talen te leren

4 min.

Af en toe denk je wel eens terug aan vroeger en stel je je de vraag wat je beter anders zou gedaan hebben. Zo heb ik tot op de dag van vandaag toch wel wat spijt dat ik niet beter oplette in de Franse les. Zeker als Belg in een tweetalig land én als fervent wereldreiziger zou een goede kennis van het Frans eigenlijk vanzelfsprekend moeten zijn. Oké, met Engels kom je ook al een heel eind, maar toch. Voor jongeren die hun kennis van één of andere taal willen bijschaven en tegelijkertijd toch ook een vakantiegevoel willen ervaren is een gap year misschien de ideale oplossing.

Beste manier om een taal onder de knie te krijgen

Waar kan je het best een taal aanleren? Uiteraard in het land waar die taal ook gesproken wordt. Zo kan je wat je leert in de (taal)klas ook toepassen in de praktijk. Een biertje bestellen op café in Malaga of babbelen met je nieuwe buren in Costa Rica? Je Spaans zal heel wat vlotter gaan als je het in het dagelijkse leven kan oefenen.

Perfecte combo reizen en leren

Zo’n gap year of tussenjaar is ook de ideale combinatie tussen reizen en studeren. Je krijgt niet alleen de kans om een nieuwe taal te leren. Je kan in tussentijd ook eindelijk die nieuwe stad ontdekken waar je altijd al een boon voor had. Of je cursussen blokken vanop het strand van je favoriete kustplaats.

Je maakt massa’s vrienden

Je gaat ongetwijfeld heel wat nieuwe mensen leren kennen terwijl je in het buitenland bent. Zo zijn er bijvoorbeeld je medestudenten om een pint mee te gaan pakken na de les. Wanneer je denkt om aan co-housing  te doen kan je met de mensen waar je tijdelijk mee samenwoont ‘s avonds samen in de potten roeren. Wat denk je ervan om stoofvlees met frieten tot een begrip te maken in pakweg Tokio of Honululu?

Lang leven je geheugen!

Echt waar! Er zijn genoeg onderzoeken die aantonen dat je van het leren van een taal echt slimmer wordt. Maar dat niet alleen. Je detecteert makkelijker problemen, om ze vervolgens ook meteen op te lossen. Je empathisch vermogen groeit aanzienlijk en multi-tasken wordt kinderspel. Geef toe, met deze argumenten overtuig je je ouders toch meteen om ja te zeggen tegen een tussenjaar.

Pluspunt op je CV

De arbeidsmarkt is bikkelhard voor mensen die niet meertalig zijn. Daarom is een gap year om je te volmaken in één of andere vreemde taal een erg groot pluspunt op je CV. Bedrijven zijn nog steeds op zoek naar jongeren die meerdere talen machtig zijn. Daarnaast ziet je toekomstige baas ook wel wat extra potentieel in mensen die het hebben aangedurfd om een tijdje zelfstandig te studeren in het buitenland.

Meer informatie over EF Education.

Voor welke taal zou jij kiezen tijdens een gap year?

€ | Gesponsorde post

Geef een antwoord

Your email address will not be published.