Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!


Rotterdam heeft heel wat te bieden aan zijn toeristen. Niet alleen zijn er oneindig veel shoppingmogelijkheden, maar ook wie graag een terrasje doet, de benen wil uitzwaaien of zin heeft in een lekkere maaltijd kan in de stad aan de Nieuwe Maas terecht.

Ik geef jullie graag mijn top 5 na mijn bezoekje van enkele dagen geleden.

route15

1. Fenix Food Factory

Fenix Food Factory is een versmarkt in Fenixloods 2 op Katendrecht. Dagelijks kun je hier terecht voor ambachtelijke producten van Kaapse brouwers, Booij kaasmakers, Firma Bijten, Jordy’s Bakery, CiderCider, Stielman koffiebranders en Rechtstreex. Zeven Rotterdamse ondernemers met één visie. De Fenix Food Factory is wekelijks van woensdag tot en met zondag geopend.

Veerlaan 19 – Rotterdam

wpid-20150602_192736.jpg

2. Bazar

Bazar is zowel een hotel als een wereld-eethuis. Met de kleurige tafeltjes, opvallende lampen en vrolijke muziek doet het restaurant denken aan een markt op een verre vakantiebestemming. De gerechten op de kaart zijn voornamelijk afkomstig uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

Witte de Withstraat 16 – Rotterdam

De-Witte-Aap-136187763749

3. De Witte Aap

Café De Witte Aap vormt het kloppend hart van de Witte De Withstraat, de Rotterdamse kunstas. Zeven dagen per week gaat de deur hier om één uur ’s middags open om pas in de zeer late uurtjes weer dicht te gaan.  Lonely Planet, dé internationale reisgids voor rugzaktoeristen, heeft het Rotterdams café uitgeroepen tot beste bar ter wereld.

Witte de Withstraat 78, Rotterdam

zondebok

4. Zondebok en het Zwarte Schaap

De Zondebok & Het Zwarte Schaap, de nieuwste bar op de Witte de Withstraat, is een hotspot in Rotterdam geworden. Dit café wordt vaak bezocht door Rotterdammers en artiesten. Ze bieden een gevarieerd aanbod aan whisky’s en een breed assortiment aan wijnen. Probeer ook de koffie die speciaal voor dit café wordt gemaakt.

Witte de Withstraat 96, Rotterdam

pierre

5. Brasserie Pierre

Hier kan je terecht voor zowel een ontbijt, lunch of diner. De heerlijke Franse keuken speelt hier een hoofdrol. Je kan er ook gezellig op het terras zitten.

Pannekoekstraat 38A, Rotterdam


ReizenReizen

Geef een reactie

Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!