Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!


In 2013 cruiste ik samen met een vriend nog drie weken door het zuidwesten van de Verenigde Staten, bezocht opnieuw Las Vegas en Los Angeles (hier was ik al ééns eerder vijf weekjes) en kon voor het eerst enkele dagen lang kennismaken met San Francisco. Met trips naar Bryce Canyon, Arches, Grand Canyon en Monument Valley hadden we meteen enkele van de leukste Nationale Parken op onze reisroute gezet.

Mijn eerste kennismaking met the US of A moet nu ergens zo’n slordige tien jaar geleden geweest zijn toen ik er een zo’n dikke maand lang een vriend ging opzoeken in de noordelijke staat Michigan. We maakten leuke uitstappen naar Chicago en Detroit en vertoefden vaak rond de geweldige Great Lakes. Later zouden we nog vaak samen optrekken en vlogen we onder andere naar Philadelphia, Washington, Baltimore en … New York. Daar ging ik ondertussen al meer dan tien keer naar toe.

Je leest het, ik ben echt wel een ‘fan’ van de Verenigde Staten en ben nog lang niet aan mijn laatste vliegtuigtrip naar de andere kant van de Atlantische Oceaan toe. Er is ginder nog zéér veel te ontdekken en daarom maakte ik alvast een leuke bucketlist. Afvinken maar!

[divider]Yosemite Valley in Yosemite National Park[/divider]

© David J Laporte | FLICKR
© David J Laporte | FLICKR

Misschien wel de absolute topper onder de nationale parken. De prachtige rotsformaties die kilometers over de Merced River uitsteken.

[divider]The Great Sand Dunes in Colorado[/divider]

© Daveynin | FLICKR
© Daveynin | FLICKR

Een vredige plek waar de wind zorgde voor de prachtige landschappen die er nu te bewonderen zijn.

[divider]Go To The Superbowl[/divider]

© Eugene Rigis | FLICKR
© Eugene Rigis | FLICKR

Ook al zegt football je misschien weinig, een zitje in de tribune tijdens hét Amerikaanse sportevenement van het jaar staat hoog op mijn wishlist.

[divider]New Orleans[/divider]

© Wikimedia
© Wikimedia

There is no American city -no city in the world, in fact- like New Orleans, dat zeggen de inwoners althans. Eten, drinken en muziek … laat dat nu net mijn favorieten zijn.

[divider]Helikopter tour over Hawaii[/divider]

© Paul Bica | FLICKR
© Paul Bica | FLICKR

Het wordt moeilijk kiezen als je er één Hawaiaans eiland moet uitpikken, maar ik zou gaan voor het prachtig groene Kauai.

Welke bestemmingen staan nog hoog op jouw wensenlijstje?

ReizenReizen

Geef een reactie

Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!