/

6x heerlijk eten en drinken in Miami

7 min.

In Miami heb je ontelbare mogelijkheden om lekker te eten of om ’s avonds een stapje in de wereld te zetten. Zeker op en rond Miami Beach is het aanbod aan restaurants met internationaal getinte keukens enorm. Maar ze serveren er ook heerlijke specialiteiten uit bijvoorbeeld Cuba of Mexico. Een etentje of cocktail in South Beach kan dan weer een serieuze duit gaan kosten. Ik zet mijn 6 persoonlijke en betaalbare favorieten om te eten en drinken in Miami op een rijtje. Laat het alvast smaken!

Eten en drinken in Miami

Havana 1957

Op een boogscheut van mijn hostel op de hoek van de verkeersvrije straat Española Way ligt het gezellige Cubaanse restaurant Havana 1957. Ik koos er – terwijl ik heerlijk in het zonnetje zat te relaxen – eerst en vooral voor een verfrissende Spicy Cuba Libre (11 dollar). De vriendelijke diensters, allemaal uitgedost in typische kleding, raadden me de Havana 1957 special van het huis aan! Ik kreeg een ongelooflijk lekkere schotel met gebakken kip naar een traditioneel recept met een heerlijke Cubaanse jus. Het gerecht werd geserveerd met witte rijst, zwarte bonen en gebakken zoete bakbanaan. Luisteren naar Maria bleek de beste beslissing van de dag te worden. De maaltijd was zijn 19,95 dollar meer dan waard. Afsluiten deed ik met een typische Café Cubano.

Gemiddeld $$ – 405 Española Way, Miami Beach, FL 33139

Havana Collage
Especialidad de la Casa van het Cubaanse restaurant Havana 1957

The Abbey Brewing Company

De enigste en oudste brew-pub die je op Miami Beach vindt is The Abbey Brewing Company. Het gezellige café heeft een hele resem Belgische bieren op de menu staan (Rochefort, Duvel, Westmalle, Orval – vanaf 12 tot 14 dollar) maar ikzelf proefde er de Immaculate IPA (7 dollar), een amberkleurig bier gemaakt volgens een eigen huisrecept. Als afsluiter koos is een bier dat werd gebrouwen in de iets verder geleden Wynwood Brewing Company.  De Wynwood IPA, met een speciale citrus afdronk had een alcoholpercentage van 7,2% en kostte 8 dollar.

Gemiddeld $$ – 1115 16th St, Miami Beach, FL 33139

Alma Mexicana

Lunchen of dineren in het dure Miami – en zeker op Miami Beach – kan wel eens een hele hap uit je budget betekenen. Net daarom zocht en vond ik online een goedkoop, maar zeer lekker Mexicaans restaurant op Washington Avenue. Ik raad iedereen aan om langs te gaan bij het piepkleine en kleurrijke restaurant Alma Mexicana. Ik at er de All 4 Steak double wrapped Tacos voor 11,50 dollar. Als je (heel) pikant eten de max vindt probeer dan zeker ook de homemade green Chili sauce. Ik vond er ook de goedkoopste flesjes Corona’s van Miami 🙂 (4,5 dollar).

Goedkoop $ – 1344 Washington Ave, Miami Beach, FL 33139

Miami43
De Taco’s van Alma zijn echt om duimen en vingers af te likken!

Numero 28 Pizzeria

Deze pizzeria ligt net als het restaurant Havana 1957 in het gezellige straatje Española Way. Op het leuke terras bestelde ik de 14 inch Capricciosa pizza met tomaat, mozzarella, champignons, ham, olijven en artisjok. De kleinste versie (14 inch) kostte 17 dollar, terwijl je voor de grootste (29 inch) 48 dollar moet neertellen. Je hebt trouwens ook nog restaurants van Numero 28 Pizzeria in onder andere New York en London.

Gemiddeld $$ – 432 Española Way, Miami Beach, FL 33139

11th Street Diner

Tijdens mijn trip naar Miami bleef ik enkele dagen overnachten in een goedkope hostel op South Beach. Daarom moest ik iedere ochtend ergens op zoek naar een lekker ontbijt om de drukke dagen door te komen. Meestal gebeurde dat met een goedkope bagel in de hand en een slappe coffee on the go uit één of andere deli, maar de laatste dag ging ik langs bij een echte Amerikaanse diner. Ik koos bij 11th Street Diner voor het populaire South Beach Breakfast (13,95 dollar) met eitjes, pancakes, bacon, sausage, home fries en wat vers fruit. Goedkoop was het er volgens mij niet, maar lekker des te meer. Samen met een koffie, vers fruitsap en de verplichte fooi moest ik zo’n 26 dollar op tafel leggen.

Duur $$$ – 1065 Washington Ave, Miami Beach, FL 33139

Diner Collage
Een echte diner waarvan we het decor herkennen van in Amerikaanse films en series.

KUSH

Wie een Street Art tocht door Wynwood wil maken een een hongertje voelt opkomen moet voor een super lekkere burger bij KUSH zijn. Ik nam er de Johnny Utah (13 dollar), verkozen tot Beste Burger van Miami! Ze hebben er ook een uitgebreide bier selectie met enkele mooie Belgische bieren zoals de Sint Bernardus, Chimay en Orval.

Gemiddeld $$ – 2003 N Miami Ave, Miami, FL 33127

Praktisch

CONNECTIONS is nog steeds dé Belgische referentie voor citytrips en vakanties richting de Verenigde Staten. Ook TUI fly vliegt je goedkoop naar Miami. Ga naar de website van TUIfly.be

Vertrek nooit op vakantie zonder een goede reisbijstandsverzekering. VAB kan je daar bij helpen.

Voor een citytrip naar de Verenigde Staten heb je zowel je paspoort als een ESTA-toelating nodig. Betalen doe je er met Amerikaanse dollars.

Hier vind je een aanbod aan handige reisgidsen.

Weet jij nog toffe plekjes om te eten en drinken in Miami? Laat het me zeker weten!

Laatste van Blog