72 uur in Nice: hotel

Vorige week koos ik voor een korte trip naar het Zuid-Franse Nice. Ik vloog er naar toe om er inspiratie op te doen en de sfeer op te snuiven voordat ik er binnenkort voor een iets langere periode naartoe trek voor mijn werk.

Nice – Panoramic view @vetexbart

Nice, aan de prachtige Cote d’Azur staat nu niet bepaald gekenmerkt als een goedkope stad en een blik op de hotelprijzen konden dat snel beamen. Die prijzen op de befaamde boulevard Promenade des Anglais gingen echt wel boven mijn budget en daarom koos ik voor een locatie iets verder van het strand, maar wel centraal in de stad. Voorwaarde was ook een goede bus of tramverbinding met de luchthaven. Ik wil namelijk geen 45 euro spenderen aan een korte taxirit van een kwartier.

Station Nice – Thiers @vetexbart

Na lang zoeken vond ik het kleine, gezellige familiehotelletje Villa Saint Hubert voor zo’n 65 euro per nacht (tweepersoonskamer), naast een tramhalte en vlakbij de drukke winkelstraat Avenue Jean Médecin. Langs die brede straat wandel je van het hotel op zo’n 20 minuten naar het strand of de promenade, maar de tram doet er slechts enkele minuten over (1,50 euro enkel).

Wil je een dagje naar Monaco of Cannes. Het treinstation ligt op zo’n 5 minuten wandelafstand van het hotel. Na een treinrit van een 20-tal minuten bereik je al de mondaine plek Monte Carlo (ongeveer 7,50 euro retour).

Het hotel

Het hotel heeft geen echte balie, maar de gastvrouw kwam me dadelijk persoonlijk begroeten. Na een snelle virtuele rondleiding op een stadsplannetje kreeg ik onmiddellijk de sleutels van de kamer en voordeur. Via een belletje was de uitbaatster er meteen wanneer je ze nodig had zo bleek tijdens mijn verblijf.

Ik krijg een kamer op de eerste verdieping, met een mooi zicht op het voortuintje (met palmbomen) en de mooie rijhuizen aan de overkant van het straatje. De kamer is eenvoudig, compact en kraaknet.

wpid-img_20150321_170732.jpg

De kleine badkamer met toilet en douche heeft weinig extra’s, maar met de verse handdoeken, het zeepje en de shampoo kom je al ver voor enkele dagen. De kamer werd elke dag grondig gepoetst.

wpid-img_20150321_170854.jpg

Op de kamer was er een kleine flatscreen televisie en bureautje aanwezig. Het hotel heeft geen lift, maar omdat er slechts een tiental kamers zijn hier zijn er enkel twee verdiepingen.

Villa Saint Hubert zorgt ’s morgens voor een basic ontbijt (7 euro). Je krijgt een kannetje koffie, glas fruitsap, croissant, 1/2 stokbrood en confituur.

wpid-img_20150322_073707.jpg

Het uitchecken ging vlot. Via tram en bus geraak je makkelijk op zo’n 35 minuten op de luchthaven van Nice (6 euro enkel).

Besluit

Dit hotel heeft twee sterren, maar is er zeker minstens drie waard. De ligging van Villa Saint Hubert is dan misschien wel geen absolute toplocatie, maar het is een goed alternatief voor de zeer dure hotels rond de promenade.

Voor mijn vluchten koos ik zoals steeds voor Brussels Airlines. Mijn rechtstreeks retourticket vanuit Brussel kon ik al vinden voor 119 euro in Check&Go. De vlucht naar Nice duurde zo’n 1 uur en 20 minuten.

NEW YORK CITY SPECIALS VANAF €599Geef een reactie