Lekkere culinaire adresjes in Madrid

In maart ging ik dankzij een goedkoop Brussels Airlines ticket naar de Spaanse hoofdstad Madrid voor welgeteld 72 uren.

Hier krijg je enkele lekkere adresjes voor tijdens je citytrip:

Miyama, Japans Restaurant

In een zijstraatje van de drukke Gran Via kan je het gezellige Japanse restaurant Miyama vinden. Ik nam er de huisbereide loempia’s met zeevruchten als starter en ging voor een heerlijk bord sushi als hoofdgerecht. Voor mij mochten de porties echter iets groter zijn. Samen met een aperitief, glas wijn en een afsluitertje met koffie en whiskey betaalde ik hier 51 euro.

(C/ Flor Baja, 5, 28013 Madrid)

2015-02-25_1424893234[1]

 

wpid-img_20150225_212407.jpg

Viva la vida!, Vegetarisch Restaurant

Op tripadvisor stond het vegetarische restaurant Viva la vida! hoog aangeschreven dus besloot ik het te proberen. Ik werd aangenaam verrast door het leuke interieur en de bijzonder vriendelijke gastvrouw. Viva la vida! is eigenlijk befaamd om zijn vegetarische burgers, maar het heeft ook iedere dag van de week een ander internationaal menu (slechts 11,50 euro!). Op donderdag was dat Griekenland: ik kreeg een lekkere Griekse salade als voorgerecht gevolgd door een vegetarische moussaka. Als nagerecht was er een frisse fruitsalade met yoghurt. Samen met het verse sapje dat ik koos was de rekening minder dan 15 euro.

(C/ Costanilla de San Andrés, 16, 28005 Madrid)

wpid-img_20150226_141458.jpg

Chincha Casa Peru, Peruaans Restaurant

Op de laatste dag ging ik voor de heerlijke Zuid-Amerikaanse keuken. Dit Peruaanse restaurant ligt opnieuw enkele straatjes van de Gran Via. Laat je niet afschrikken door de triestige gevel van dit resto, als je een lekker stukje vlees wil moet je hier zijn. Als voorgerecht nam ik Tamal Chinchano, een bladerdeeg gerechtje gewikkeld in bananenbladeren. Als hoofdschotel ging ik voor Tacu Tacu, een sappige entrecote (een heerlijk groot stuk) met tortilla en wat frisse sla. Samen met twee glaasjes rode huiswijn en een espresso als afsluiter betaalde in iets meer dan dertig euro.

(Plaza de los Mostenses, 3, 28015 Madrid)

wpid-img_20150227_175250.jpg

Alle restaurants hierboven zijn ook online te boeken via thefork van tripadvisor. Zo ben je altijd verzekerd van een tafeltje.

Ik betaalde net geen 100 euro voor een retourvlucht vanuit Brussel.


FOTO'S: De foto's die je vindt in deze blogpost zijn allemaal gemaakt met een eenvoudige systeemcamera, tenzij anders vermeld. Hier kan je hem kopen.Reageer mee

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *