Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!


Spotgoedkoop overnachten in het oude centrum van Riga

Deze trip naar de Letse hoofdstad Riga zal ik me nog lang herinneren. De kans is groot dat dit nu al de citytrip van het jaar voor me zal worden. Ook al zijn er nog zo’n acht maanden te gaan. De andere kandidaten zullen alvast stevig uit de hoek moeten komen.

Voor mijn bezoek aan Riga nam ik een enkele vlucht met Brussels Airlines (61 euro). Na enkele dagen zou ik immers doorvliegen naar mijn volgende stop, maar daarover later meer.

Toen ik in de vooravond aankwam op Riga Airport nam ik een taxi naar het hotel. BalticTAXI heeft een desk op de luchthaven waar je voor 14,50 euro (2015) naar het centrum gebracht wordt. De afstand van de luchthaven naar de Oude Stad is zo’n 12 tal kilometer, en door het drukke verkeer doet de chauffeur er ongeveer 20 minuten over tot aan mijn hotel.

P1060067
Vetexbart

Omdat mijn volgende en aaneensluitende bestemming het Scandinavische (en dure) Noorwegen zal zijn besloot ik tijdens de reservatie van mijn trip naar Riga te gaan voor low-budet. Te starten met het hotel.

Vetexbart
Vetexbart

Mijn oog viel redelijk snel op het centraal geleden Garden Palace Hotel in de historische Old City van Riga. Het antiek meubilair in de lobby en op de gangen doet het gebouw uit eind 1700 alle eer aan en zorgt voor een zekere grandeur.

De checkin verloopt zeer vlot, maar niet echt hartelijk. Later tijdens mijn verblijf zal echter blijken dat vriendelijkheid niet hoog staat aangeschreven in de Letse cultuur. Dat blijkt ook jaarlijks in de top van meest onvriendelijkste landen ter wereld, waar Letland vaak in de top prijkt naast pakweg buur Rusland of Pakistan.

wpid-1717393_36_b.jpg

Nette gangen met kleurijk en druk behangpapier en dito tapijten brengen me naar mijn eenpersoonskamer op de derde verdieping. De kamer is ruim voor één persoon en heeft (buiten de slechte matras op het bed) alle comfort. Er is een airco, gevulde minibar (frisdrank 3 euro), kleine flatscreen, kleerkast én een zeer moderne en frisse badkamer. De kamer kijkt uit op het fraaie binnenplein met fontein. Frustrerend was het feit dat alle stopcontacten op onbereikbare plaatsen zaten (achter het bed, achter de desk), maar het internet daarentegen werkte dan weer uitstekend.

Vetexbart
Vetexbart

Het hotel heeft ook een restaurant (dat gesloten was tijdens mijn verblijf) en bar (waar lekkere cocktails, maar weinig animo was terug te vinden). Maar hey, aan eten en drinken in Riga geen gebrek.

Voor het hotel betaalde ik voor drie nachten slechts 128 euro (1 persoonskamer, in april). Gezien de centrale ligging, de netheid van de kamers en het inbegrepen ontbijt (basic, maar lekker en voldoende) is 42 euro per nacht een meer dan correcte prijs.

wpid-img_20150503_215326.jpg
Vetexbart

Lees hier mijn blog: Riga ontdekken op de fiets


ReizenReizen

Geef een reactie

Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!