Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!


Fantastische roadtrip afsluiten in San Francisco

Onze laatste stop tijdens deze fantastische roadtrip was het populaire San Francisco. Eén van de grootste Amerikaanse steden aan de westkust. In totaal zouden we hier een vijftal dagen blijven om zo onze vakantie mooi af te sluiten. Onze Mustang ruilden we in voor de taxi en de cable cars. De Amerikaanse shutdown zorgde er echter voor dat onze laatste dagen op USA-bodem een heel klein beetje in het water vielen.

san

De letters BART staan voor een deel van een metronetwerk in San Francisco. De Bay Area Rapid Transit (BART) heeft een eigen politiekorps. Leuk voor een foto natuurlijk 🙂

san16

Wie aan San Francisco denkt komt al snel uit bij de gevangenis Alcatraz. Het ligt op een eiland in de baai van San Francisco en wordt jaarlijks door miljoenen toeristen bezocht. De beroemdste gevangene was ongetwijfeld Al Capone. Natuurlijk kan een bezoek aan de stad niet zonder een boottochtje naar Alcatraz, spijtig genoeg was dat niet voor ons weggelegd… 🙁

san10

Door de shutdown, die ervoor zorgde dat de Verenigde Staten enkele dagen zo goed als lam lagen, was Alcatraz tijdens de laatste dagen van onze trip niet open. Een echter domper op de feestvreugde. Maar er was altijd nog een …

san11

Maquette 🙂

san14

Wandelen (en fietsen al helemaal) in San Francisco is vermoeiend. De steile heuvels zijn niet voor watjes.

san13

Dus dan nemen we maar de typische Cable Car voor een tochtje door San Fran.

san8

san9

Op Pier 39 valt er altijd wel wat te beleven…

san12

SS Jeremiah O’Brien is een van de twee overgebleven Liberty-schepen. We bezochten het schip, dat ondanks de shutdown wel gewoon open was.

san7

Boys will be boys

san6

Op Pier 39 liggen verschillende pontons in het water waar afhankelijk van de periode van het jaar enkele tientallen tot enkele honderden zeeleeuwen genieten van de zon.

san5

Lombard Street komt in veel Amerikaanse films voor. Het staat bekend als meest bochtige straatje ter wereld.

san15

Maar hét symbool van San Francisco is natuurlijk de Golden Gate Bridge.

san4

san3

san2

Verblijf

We logeerden tijdens ons verblijf in San Francisco in twee verschillende hotels. De eerste nacht was dat het Hotel Majestic (2013) ♥♥, de volgende nachten in The Powell Hotel (2013) ♥ dat ondertussen (en gelukkige maar) gesloten is.

432
Back to Brussels 🙁

ReizenReizen

6 reacties

  • Stephan McMarrey

    Lijkt me een zeer leuke roadtrip. Ik ga hem zeker gebruiken om inspiratie op te doen als we zelf het Zuid Westen van Amerika gaan ontdekken volgend jaar. Ik hoop dat je nog veel zulke reizen mag maken. Blijf vooral posten.

    • Het was inderdaad echt de max Stephan. Ik hoop dat je er wat aan hebt, aarzel niet om me te contacteren als je vragen hebt. Safe travels!

  • Bedankt dat we via deze weg konden meegenieten van je reis! Groetjes.

    • Leuk om te horen dat je er hebt van genoten Juliana. Ik doe mijn best 🙂

  • Wat droom ik hier van. Spijtig genoeg heb ik momenteel de centjes niet voor dergelijke trip 🙁 🙁

Geef een reactie

Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!