Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!


9 redenen om deze winter naar New York City te gaan

De winter komt ondertussen stilaan al achter de hoek kijken en Kerstmis en Nieuwjaar zijn niet eens zo veraf meer. Ik weet dat het dan bar koud is en dat je je waarschijnlijk alleen maar wil verstoppen onder een fleece dekentje, maar laat je tijdens de koudste maanden van het jaar zeker niet afschrikken om de Big Apple te bezoeken. Zelf ga ik deze winter nog een keertje voor enkele dagen naar New York City om er de gezellige Xmas-sfeer op te snuiven. Kerstduetten die door de luidsprekers van de winkels galmen, twinkelende sfeerverlichting in de straten en de geur van warme chocomelk. I Love It!  🙂

De winter is zeker en vast een heel leuke periode om een citytrip naar NYC te plannen. Zolang je niet kiest voor de dagen net voor of na de feestdagen zijn er helemaal niet zo veel toeristen én zijn de vliegtuigtickets en kamerprijzen veel lager dan in de zomermaanden.

Ik zette mijn top 9 met dingen die je absoluut moet doen op een koude winterdag in New York op een rijtje.

winterNYC3

9 redenen om deze winter naar New York City te gaan

 1. Het is een klassieker, maar een uitstap naar New York in de winter zonder schaatsen aan te binden? Dat kan je gewoon niet laten gebeuren. De bekendste schaatsbanen – maar ook meestal mega druk – zijn te vinden in Central Park, Bryant Park (gratis, als je schaatsen hebt!) of Rockefeller Center. De skating rinks in de andere stadsdelen zijn meestal niet zo gepakt met toeristen en vaak stukken goedkoper.
 2. Wandel langs de grote winkelketens en geniet van de adembenemende etalages. Start bij Macy’s (34th Street en 7th Avenue) en ga achteraf naar 5th Avenue. De ‘windows’ van Saks, Bergdorf Goodman, Bloomingdales en Barney’s zijn echt de moeite.
 3. Het New York City Ballet pakt ieder jaar uit met The Nutcracker. Een prachtig stuk met zo’n 90 dansers en 60 muzikanten. Tickets kopen kan hier.
 4. De gigantische kerstboom op Rockefeller Center lokt elk jaar heel wat kijklustigen.
 5. Radio City Music Hall heeft ieder jaar een speciale Christmas Spectacular show. Ticketprijzen starten vanaf 42 dollar. Een aanrader!
 6. Bezoek één of meerdere gezellige Holiday Markets. In Manhattan vind je de beste aan Bryant Park, Columbus Circle, Union Squere of Grand Central.
 7. Ga op 31 december naar Times Square om het nieuwe jaar goed in te zetten met de Ball Drop. Om een goede plaats te bemachtigen zorg je best dat je al rond 16 uur op je plaats staat. Enkel voor de diehards dus 🙂
 8. Is het té koud of té nat? Ga dan voor een romantische kerstfilm, toneelstuk of een musical op Broadway. Koop je ticket op voorhand bij TKTS en krijg kortingen tot 50%. Je vindt ze op Times Square, South Street Seaport en Downtown Brooklyn.
 9. Er valt ook heel wat te beleven in Central Park in de winter. Daarover schreef ik deze post.

winterNYC

 

Ben jij al eens in  New York City geweest in de winter? Welke leuke activiteit staat er niet op mijn lijstje?

ReizenReizen

2 reacties

 • Ooo, zo fijn New York! In elk jaargetijde maar rond de kerst lijkt het me echt fantastisch! Wij gaan dit jaar met kerst en oud en nieuw naar Madeira. Ook leuk maar ik ga zeker een keer New York in de winter proberen!

  • Madeira, al vaak opgezocht maar uiteindelijk nog nooit geweest. Het moet er toch echt eens van komen stilaan 🙂

Geef een reactie

Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!