/

3 x spotgoedkoop (maar zonder comfort) overnachten in New York

3 min.

New York City kent zijn prijzen. Acht dollar voor ‘n biertje, zes dollar voor een warme chocomelk of 35 dollar om op de top van Empire State te staan, voor minder doen de New Yorkers het niet. Wie een betaalbaar hotel wil vinden, good luck! Een gemiddelde tweepersoonskamer in Manhattan zal je portefeuille al snel $200 per nacht lichter maken. Omdat onze portefeuille al bijzonder licht was voor we op citytrip naar the Big Apple vertrokken boekten we 3 Airbnb’s. De ene met al wat meer vierkante meters dan de andere, maar stuk voor stuk spotgoedkoop.

Wie een cheapass Airbnb-kamer in New York zoekt doet er trouwens goed aan om niet te overnachten in Manhattan, maar in één van de andere vier stadsdelen. De hippe, opkomende wijken Bushwick en Bed-Stuy in Brooklyn blijken tijdens onze trip de beste deals te hebben. Vaak sta je dankzij de metro al na een halfuur op Times Square, afhankelijk van waar je logeert.

Bushwick, Brooklyn

Laten we beginnen met de beste deal en by far de beste ervaring van de week. Deze Airbnb ligt in de toffe wijk Bushwick, het walhalla van de hipsters en street art. De host heeft enkele kamers die een badkamer en uitgeruste keuken delen. Onze kamer is ruim, redelijk netjes, heeft een queensize bed, sofa, televisie en ijskast. Het rijhuis ligt in een rustige straat op enkele minuten wandelen van een metrostation.

Prijs: 37 euro per kamer en per nacht (2 personen)*

Bedford-Stuyvesant, Brooklyn

De kamers in deze Airbnb zijn eigenlijk niet groter dan een ingemaakte kast. De gedeelde badkamer is gewoon smerig, de muren zijn dunner dan karton en de wind waait door de spleten van ons slaapkamerraam naar binnen. Deze 6m² kamer mag dan erg goedkoop zijn naar New Yorkse normen, blij zal je er niet van worden.

Prijs: 38 euro per kamer en per nacht (2 personen)* | Update: deze kamer is niet meer beschikbaar.

Borough Park, Brooklyn

Deze Airbnb heeft twee ruime kamers die een keuken, zithoek met televisie en een badkamertje delen. Het wifi én de host reageren beide supersnel. Het appartement ligt langs Fort Hamilton Parkway in de wijk Borough Park. In de buurt wonen heel wat chassidische joden en Aziaten die er hun eigen versie van een Chinatown hebben. Met de metro ben je op iets meer dan een halfuur in Manhattan.

Prijs: 49 euro per kamer en per nacht (2 personen)*

Overnachten in New York praktisch

Wie zich via mijn link aanmeld bij Airbnb ontvangt €30 korting op z’n eerste boeking. Bijvoorbeeld om te overnachten in New York.

(*) De kamerprijzen kunnen uiteraard veranderen. De getoonde prijs is de prijs op het moment van de boeking.

Bart

Ik ben Bart, de globetrotter, schrijver & fotograaf achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van New York City en Antwerpen, maar ook van ruige plekken in Centraal en Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed. Hou van koken en nog veel meer van culinair genieten op restaurant. Aarzel niet om me te contacteren als je met een vraag zit.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

×

Hoi!

Welkom bij de chatbox van Vetexbart.

× Heb je een vraag?