3 x spotgoedkoop (maar zonder comfort) overnachten in New York

New York City kent zijn prijzen. Acht dollar voor ’n biertje, zes dollar voor een warme chocomelk of 35 dollar om op de top van Empire State te staan, voor minder doen de New Yorkers het niet. Wie een betaalbaar hotel wil vinden, good luck! Een gemiddelde tweepersoonskamer in Manhattan zal je portefeuille al snel $200 per nacht lichter maken. Omdat onze portefeuille al bijzonder licht was voor we op citytrip naar the Big Apple vertrokken boekten we 3 Airbnb’s. De ene met al wat meer vierkante meters dan de andere, maar stuk voor stuk spotgoedkoop.

Wie een cheapass Airbnb-kamer in New York zoekt doet er trouwens goed aan om niet te overnachten in Manhattan, maar in één van de andere vier stadsdelen. De hippe, opkomende wijken Bushwick en Bed-Stuy in Brooklyn blijken tijdens onze trip de beste deals te hebben. Vaak sta je dankzij de metro al na een halfuur op Times Square, afhankelijk van waar je logeert.

Bushwick, Brooklyn

Laten we beginnen met de beste deal en by far de beste ervaring van de week. Deze Airbnb ligt in de toffe wijk Bushwick, het walhalla van de hipsters en street art. De host heeft enkele kamers die een badkamer en uitgeruste keuken delen. Onze kamer is ruim, redelijk netjes, heeft een queensize bed, sofa, televisie en ijskast. Het rijhuis ligt in een rustige straat op enkele minuten wandelen van een metrostation.

Prijs: 37 euro per kamer en per nacht (2 personen)*

Bedford-Stuyvesant, Brooklyn


?c=1393&m=1904839&a=227118&r=&t=html

De kamers in deze Airbnb zijn eigenlijk niet groter dan een ingemaakte kast. De gedeelde badkamer is gewoon smerig, de muren zijn dunner dan karton en de wind waait door de spleten van ons slaapkamerraam naar binnen. Deze 6m² kamer mag dan erg goedkoop zijn naar New Yorkse normen, blij zal je er niet van worden.

Prijs: 38 euro per kamer en per nacht (2 personen)* | Update: deze kamer is niet meer beschikbaar.

Borough Park, Brooklyn

Deze Airbnb heeft twee ruime kamers die een keuken, zithoek met televisie en een badkamertje delen. Het wifi én de host reageren beide supersnel. Het appartement ligt langs Fort Hamilton Parkway in de wijk Borough Park. In de buurt wonen heel wat chassidische joden en Aziaten die er hun eigen versie van een Chinatown hebben. Met de metro ben je op iets meer dan een halfuur in Manhattan.

Prijs: 49 euro per kamer en per nacht (2 personen)*

Overnachten in New York praktisch

Wie zich via mijn link aanmeld bij Airbnb ontvangt €30 korting op z’n eerste boeking. Bijvoorbeeld om te overnachten in New York.

(*) De kamerprijzen kunnen uiteraard veranderen. De getoonde prijs is de prijs op het moment van de boeking.

baaf271ce3b331ea8367d854af4c9a02?s=96&d=identicon&r=g
Barthttps://www.vetexbart.be
Ik ben Bart, de globetrotter, blogger, fotograaf en oprichter van Vetexbart. Je vindt me vaak ergens in de Antwerpse Kempen, maar in mijn hoofd zit ik meestal op dat ene groene bankje in Central Park.

Deel dit artikel

Bart

Content creator & reisblogger

Hoi! Ik ben Bart, globetrotter, fotograaf en content creator bij Vetexbart. Deze Vlaamse reisblog en bijhorend sociale media platform bestaat sinds 2013. Je vindt me vaak ergens in de Antwerpse Kempen, maar in mijn hoofd zit ik meestal op dat ene groene bankje in Central Park.

Gloednieuw

spot_img