Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!


And off we go: 48 uur citytrippen in Rotterdam

Eindelijk. Dinsdag! Na enkele kleine akkefietjes deze ochtend (bussen die opeens bleken te staken enzo) ben ik net aangekomen in Rotterdam. Eigenlijk best wel vreemd dat ik hier nooit vooraf ben geweest, zeker omdat het slechts op een uur en een kwartiertje sporen ligt vanuit Antwerpen. Met de Thalys ben je er zelfs nog wat sneller, maar dan is het ook meer dan dubbel zo duur. Het geeft me meteen nog eens de gelegenheid om opnieuw fier en vol bewondering het schitterende station van Antwerpen Centraal te bewonderen. Wat een prachtige plek toch om een half uurtje op je aansluiting te wachten.

rotterdam

In geen enkel opzicht met mekaar te vergelijken, maar eenmaal op mijn bestemming aangekomen blijkt dat het moderne Centraal Station van Rotterdam niet erg moet onderdoen doen voor het adembenemende treingebouw van zijn Vlaamse havenconcurrent. Rotterdam Centraal is één van de architecturale aanwinsten voor de stad. Het heeft al een kast vol prijzen gewonnen en werd vorige week nog terecht uitgeroepen tot beste gebouw in Nederland van het jaar 2014.

rotterdam2

Snel effe mijn spulletjes en laptop droppen in mijn hotel alvorens ik de stad in trek.  Hotel Bazar ligt in de levendige Witte de Withstraat en heeft volgens mij de ideale centrale ligging voor een citytrip in Rotterdam. Het is volgens enkele recensies een echt buitenbeentje en misschien zelfs wel één van de bijzonderste hotels van de stad. De kamers hebben allemaal een bepaalde sfeerinrichting die je doet wegdromen naar Oosterse, Afrikaanse of Zuid Amerikaanse bestemmingen. Ik ben alvast benieuwd! Lees hier de volgende dagen en uren hoe mijn eerste dag in Rotterdam er aan toe ging.

Praktisch:
  • Elk uur vertrekt er vanuit Antwerpen een rechtstreekse trein naar Amsterdam met een stop in Rotterdam. Een standaardticket in tweede klas kost zo’n 20 euro. De trein brengt je in 1u15 minuten tot in Rotterdam. Boek online, dat is enkele euro’s goedkoper.
  • Eveneens vanuit Antwerpen vertrekken er dagelijks iDBUSSEN. Een enkele rit richting Rotterdam kost vaak niet meer dan 5 euro per persoon. Dan ben je wel wat langer onderweg dan met de trein.
  • Ik verblijf in Hotel Bazar, Witte de Withstraat 16 in Rotterdam. De kamer is voorzien van een badkamer met douche, televisie en minibar. De kamers op de bovenste verdieping hebben een ruim balkon en bieden een leuk uitzicht op de bruisende en levendige straat vol cafeetjes en resto’s.
Wat denk je? Rotterdam, iets voor jou?

Voor de organisatie en voorbereiding van deze reis werd ik geholpen door Rotterdam Partners, waarvoor grote dank.


ReizenReizen

Geef een reactie

Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!