Antwerp Central Hostel perfecte uitvalsbasis voor stedentrip

In het centrum van Antwerpen ligt de moderne (“Pulcinella”) Antwerp Central Hostel op slechts een steenworp van de Groenplaats. De jeugdherberg opende in 2011 de deuren en is voor de prijsbewuste citytripper dé perfecte uitvalsbasis voor een verblijf in de stad. Ik verbleef er een nachtje tijdens mijn #hostelhoppen trip afgelopen weekend en was verrast door de strakke look en comfortabele invulling van de verschillende ruimtes.

Na een vlotte check-in trok ik meteen richting de prachtige bar waar je enkele lekkere biertjes kan proeven, en waar lekkere snacks er voor zorgen dat je zeker geen honger hoeft te lijden (daar moet je in Antwerpen trouwens geen moment voor vrezen).

Antwerpen35

Antwerpen34

Antwerpen33Antwerpen32

In deze hostel heb je zo’n 26 kamers met bedden tot 6 of 4 personen, wat goed is voor ongeveer 120 gasten. Omdat comfort steeds belangrijker wordt zijn er ook nog eens 21 kamers met slechts twee bedden. Leuk om weten is dat iedere kamer ook is uitgerust met eigen sanitair.

Wie met de fiets komt of een fiets huurt tijdens de trip naar Antwerpen kan die trouwens veilig opbergen in een afgesloten fietsenstalling.

Antwerpen36

Voor een bed op een tweepersoonskamer betaalde ik (+ 30 jaar) als lid van VHJ 28,50 euro. Hier is het gebruik van het beddengoed én een lekker ontbijt inbegrepen. Een bed op een meerpersoonskamer zou me als lid 22 euro per nacht gekost hebben.

Antwerpen37Antwerpen39

Dankzij VJH (Vlaamse JeugdHerbergen vzw) wordt reizen in binnen- en buitenland een stukje goedkoper. Als jaarlid profiteer je onder andere van 10% korting. Je lidkaart is geldig in zo’n 4000 hostels, aangesloten bij HI (Hostelling International).

Bezoek ook eens de Facebook-pagina van Antwerp Central Hostel.

Voor deze trip kon ik rekenen op de steun van de Vlaamse Jeugdherbergen vzw / Hostelling International en Visit Antwerpen.

 

NEW YORK CITY SPECIALS VANAF €5992 reacties

Geef een reactie