Weekendje Antwerpen? Check dan zeker Weekenddesk!
/

Dit zijn de 9 Antwerpse must do’s in 2017

4 min.

Antwerpen blijft voor mij de gezelligste en leukste stad van Vlaanderen. Wie plannen maakt om in 2017 naar Antwerpen te komen kan zich alvast opmaken om een levendige stad vol architecturale pareltjes, culturele evenementen en culinaire hotspots te ontdekken. Ook wie dol is van shoppen kan er zijn hartje ophalen. Van de hipste tweedehandsboetieks, bekende internationale ketens tot de duurste Belgische designerlabels, ze zijn allemaal in ’t Stad terug te vinden.

De afgelopen dagen vroeg ik aan enkele echte Antwerpenaren en aan de mensen van Visit Antwerp waarom citytrippers dit jaar echt naar hun stad moeten komen. Het antwoord vind je in volgend top-9 lijstje.

1. Vernieuwde Elisabethzaal

De Elisabethzaal is in november 2016 geopend en ook voor 2017 zijn  er vele concerten en musicals gepland. Neem een kijkje op de kalender.

2.The Art of Banksy

The Art of Banksy, de tentoonstelling over het werk van de geheimzinnige Britse street-artkunstenaar komt vanaf 14 januari 2017 naar Antwerpen. Zelf ging ik enkele weken geleden nog kijken naar de tentoonstelling in Amsterdam. Het is sowieso een aanrader. Plaats van gebeuren is de Antwerpse Stadsfeestzaal.

3. Comics station

Comic Station Antwerp in het Centraal Station opent eind maart zijn deuren. Het wordt een nagelnieuwe themapark rond de populaire Belgische stripfiguren. Vanaf de paasvakantie stap je er binnen in de leefwereld van onder andere Suske en Wiske, De Smurfen en Urbanus.

4. Diamonds are a girls best friend

Antwerpen krijgt er een nieuw museum bij. Het Diamantenmuseum DIVA zal eind 2017 openen. Meer info vind je hier.

5. De Criée krijgt make-over

De Criée, de overdekte markthal tussen de Van Wesenbeke- en Van Schoonhovenstraat vlak bij het Centraal Station krijgt een volledige make-over. Tegen de zomer komt er onder andere een restaurant, een sushibar én een wijnbar bij. Het wordt zo opnieuw een echte overdekte versmarkt.

6. Antwerpen proeft

Een gastronomische highlight in 2017 is Antwerpen proeft van vrijdag 28 april tot en met maandag 1 mei op de Antwerpse Waagnatie.

7. Marktdag

Iedere zondag is er van 8 tot 13 uur de bekende Vogelenmarkt op de Oudevaartplaats (Theaterplein). Je vindt er bloemen, kleding, kazen en prullaria. Misschien ga je wel naar huis met een goudvis of een parkiet?

8. Rubensmarkt

Wie aan Antwerpen denkt denkt ook aan Pieter Paul Rubens, de bekende barokschilder. Op 15 augustus wordt het historisch centrum van Antwerpen omgetoverd tot de RubensmarktStanden en standhouders verkopen hun waren getooid in 17de-eeuwse kledij. Authentieke sfeer verzekerd.

9. Shop till you drop

Elke eerste zondag van de maand zijn er heel wat winkels open in het historische centrum van Antwerpen. Onder andere hier kan je terecht: De Keyserlei, Meir, Diamantwijk, Wilde Zee, Modebuurt, Hoogstraat, Kloosterstraat, Schuttershofstraat, Huidevettersstraat, Kammenstraat, Groenplaats en het Zuid.

Praktisch

Heb je een hotel nodig in Antwerpen? Vergelijk dan de verschillende prijzen via Trivago of Booking.

Je kan ervoor kiezen om een Antwerp City Card te kopen bij de toeristische dienst van de stad. Je hebt de optie tussen een pas voor 24, 48 of 72 uur. De City Card geeft je toegang tot alle toppers van de stad zoals het MAS, Rubenshuis en de prachtige kathedraal, maar je krijgt ook fikse kortingen op fietsverhuur, een zitje op de HopnStop-shuttle én, niet onbelangrijk, je gebruikt helemaal gratis het openbare vervoer in de stad.

Promo’s

Vind nu speciale hotelaanbiedingen en overnacht in Antwerpen met een mooie korting. Ga naar de promo pagina!

Staat Antwerpen op de planning in 2017? Waar wil je zeker naartoe wanneer je in ’t Stad bent?

Laatste van Blog