Maasmechelen B&B Basil

Hotspot: B&B Basil in Leut, Maasmechelen

3 min.

Tijdens mijn citytrip naar Maasmechelen – in het voorjaar – logeerde ik in B&B Basil. Deze bed and breakfast ligt langs het kerkplein van het kleine Limburgse Leut, een gezellig Maasdorpje en deelgemeente van Maasmechelen. In dit hart van de Maasvallei vind je een prachtig wandel- en fietsgebied terug.

B&B Basil

De ontvangst door gastvrouw Sara was erg vriendelijk en warm. Nadat ze een beetje uitleg gaf over de werking van haar B&B toonde ze ons de prachtige en ruime slaapplaats voor de nacht. Wij kregen de sleutel van de Pastis-kamer, voorzien van alle comfort. Er was gratis én snel wifi, in de badkamer (met grote inloopdouche) hing een badjas. De kamer beschikte onder andere over een klein bureau en televisie met dvd-speler. Absoluut een extra troef was het uitzicht op de prachtige tuin met zwemvijver.

De tuin is dus echt wel het paradepaardje van B&B Basil. Je kan er in de zomer heerlijk chillen op één van de ligzetels langs de zwemvijver. Als het goed weer is kan je ook gezellig buiten ontbijten.

Een laat dat ontbijt nu een echt pareltje zijn. De gezellige ruimte – die centraal in de B&B ligt – straalt door de natuurlijke materialen rust uit. Het heerlijke ontbijt was erg gevarieerd en supervers. Je kon er kiezen uit verschillende pistolets, croissants en ontbijtkoeken. De schaal met vers fruit sprong uit het oog en smaakte heerlijk bij de verse yoghurt. Er was de keuze uit diverse kazen en charcuterie, versgeperst appelsiensap en eitjes die à la minute werden gebakken.

De prijzen voor een standaardkamer met ontbijt starten vanaf € 100 per kamer

[vc_row][vc_column][vc_message icon_fontawesome=”fa fa-bed”]Boek B&B Basil | Sint Pietersstraat 75 | Maasmechelen[/vc_message][/vc_column][/vc_row]

Wat valt er allemaal te beleven in Maasmechelen? Dat lees je in een vorige blogpost!

Praktisch

Maasmechelen heeft geen treinstation maar via het station van Genk kan je met bus 45 op een kwartier naar het centrum van de gemeente rijden. B&B Basil leent ook fietsen uit als je dit op voorhand bespreekt.

Meer informatie over Maasmechelen en zijn toeristische troeven vind je op de website of in het kantoor vlakbij Maasmechelen Village.

De foto’s van de kamer komen van de Facebookpagina van B&B Basil.

Geef een antwoord

Your email address will not be published.