Beleef de ongerepte natuur van Canada

3 min.

De ongerepte natuur beleef je op één plaats: Canada. In dit artikel benoemen we hoogtepunten van de Canadese ongerepte natuur. Zo weet jij hoe jouw rondreis door Canada eruit gaat zien!

In Canada zijn 44 nationale parken, waar je kunt genieten van prachtige landschappen, ongerepte natuur en een rijke verscheidenheid aan flora en fauna. Veel Canadese nationale parken zijn door de UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed en bieden bescherming aan bedreigde dier- en plantensoorten. Bovendien bieden de parken een breed scala aan vrijetijds- en sportactiviteiten, van klimmen tot raften en skiën.

Banff National Park, Alberta

Banff National Park

Banff National Park is het oudste nationale park van Canada. Het op twee na oudste nationale park ter wereld en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het ligt in de provincie Alberta in de Rocky Mountains en heeft een oppervlakte van 6641 vierkante kilometer.

Elk jaar worden miljoenen bezoekers betoverd door het fascinerende landschap met besneeuwde bergen, gletsjers, uitgestrekte bossen, spectaculaire watervallen, rivieren en meren. De bekendste attracties zijn de prachtige bergmeren Lake Louise, Peyto Lake en Moraine Lake, de 2285 meter hoge Sulphur Mountain en de stad Banff.

In Banff National Park kun je elanden, wapiti’s en grizzlyberen zien, skiën in de winter of in stijl dineren in het wereldberoemde Banff Springs Hotel.

Athabasca Falls in Jasper National Park

In de provincie Alberta ligt Jasper National Park; met 10.878 vierkante kilometer het grootste nationale park van Canada en een UNESCO Werelderfgoedlocatie. Hier wacht je een indrukwekkende bergwereld met turkooisblauwe bergmeren, hoge bergtoppen, schijnbaar ondoordringbare naaldbossen en gletsjers. Ga op fotosafari en bekijk zwarte beren, lynxen, wolven en de zeldzame wilde kariboe in het wild.

Maligne Lake is het grootste meer in de Canadese Rockies.

Maligne Lake

Andere belangrijke bezienswaardigheden zijn het gletsjergebied van het Columbia Icefield, de watervallen van Athabasca Falls en Mount Columbia. Dit is Alberta’s hoogste berg, met 3737 meter. Een bijzondere ervaring is een bad in de warmwaterbronnen van Miette.

Het Fundy National Park 

Bay of Fundy

In het Fundy National Park kun je schilderachtige kustbossen, moerassen, zandsteenformaties en meer dan 20 watervallen verwachten, evenals een rijke verscheidenheid aan fauna en flora. Het park ligt in New Brunswick, in het oosten van Canada. Gelegen aan de Bay of Fundy, met een oppervlakte van 207 km2. Het park maakt deel uit van een UNESCO Biosfeerreservaat dat in 2007 werd opgericht. 

Fundy National Park is beroemd om ‘s werelds grootste getijdenverschil: dit bedraagt 10 tot 15 meter. Bij eb is het mogelijk om over de zeebodem te lopen, die anders bedekt is met water. Wandel- en natuurliefhebbers kunnen de gevarieerde bosgebieden van het achterland op talrijke wandelpaden verkennen en elanden, terwijl ze witstaartherten en lynxen tegenkomen.Bezoek deze parken en beleef de beste reistijd Canada!

Bart

Ik ben Bart, de globetrotter, schrijver & fotograaf achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van New York City en Antwerpen, maar ook van ruige plekken in Centraal en Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed. Hou van koken en nog veel meer van culinair genieten op restaurant. Aarzel niet om me te contacteren als je met een vraag zit.

×

Hoi!

Welkom bij de chatbox van Vetexbart.

× Heb je een vraag?