berlin guide for instagrammers
reisgids berlijn

Berlin Guide for Instagrammers (review)

3 min.

In onze nieuwe rubriek Reisboek Review vind je ons eerlijk gedacht over een nieuw boek dat in de breedste zin van het woord te maken heeft met reizen. Denk aan reisgidsen, reisverhalen of een fotoboek. Af en toe zullen hier ook podcasts, documentaires of televisieprogramma’s aan bod komen. Vandaag: Berlin Guide for Instagrammers.De Belgische fotografe Silvie Bonne woont al een tijdje samen met haar man en zoon in Duitsland, in Berlijn om precies te zijn. En wie Berlijn op de planning heeft als het binnenkort terug mag die kan absoluut heel wat inspiratie halen uit deze Berlin Guide For Instagrammers.

Het boek neemt je mee naar maar liefst 100 hotspots in verschillende wijken doorheen de stad. De auteur hield bij haar selectie duidelijk rekening met de factor hoe Instaworthy een bepaalde plaats is, maar zowel de bekende toeristische hotspots als heel wat minder voor de hand liggende plekjes komen aan bod. Zolang je er maar een mooie en memorabele foto kan nemen.

Extra tips

Het leuke aan het boek is dat iedere Instagram spot ook wordt voorzien van voldoende achtergrond info en wist-je-datjes. Er worden ook nog andere tips in de buurt gegeven: denk aan koffiezaken, winkels en attracties. Natuurlijk allemaal even Instaproof. Er wordt ook een lijst van handige hashtags meegegeven per locatie.

berlin guide for instagrammers

Dit boek komt van pas voor mensen die naar Berlijn willen, ook al ben je er al vaker geweest. Uiteraard bulkt het boekje uit met prachtige foto’s. Houd er wel rekening mee dat de gids in het Engels is opgesteld. Silvie is ook niet aan haar proefstuk toe. Toen zij enkele jaren geleden in New York City woonde schreef ze ook al het vergelijkbare boek New York City Guide for Instagrammers, volgens hetzelfde principe.

Het boek ligt in de winkelrekken sinds eind 2020 en is uitgegeven door LUSTER. Het kost €19,99.

Berlin Guide for Instagrammers kopen

Laatste van Blog