Bezoek Brabant later, maar laat je nu al inspireren

2 min.

Wie regelmatig deze webstek bezoekt weet ondertussen al wel dat wij grote fan zijn van de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Zoals je jammer genoeg ondertussen wel weet zit een bezoekje er niet meteen in. Daarom bundelde de toeristische dienst VisitBrabant enkele fijne en originele digitale initiatieven. Zet alvast een vaas met tulpen op je salontafel, sla een voorraad stroopwafels in en laat Guus Meeuwis door de boxen knallen. Wij op onze beurt bundelen hier enkele Brabantse thuisblijf-tips, zodat je toch nog –zij het virtueel– op visite kan bij onze noorderburen. Enjoy!

Live concert vanuit je hangmat

Iedere dag kan je via een livestream terecht voor een concert van verschillende lokale artiesten. Ze brengen je vanuit de Eindhovense concertzaal De Effenaar dagelijks een portie muziek van eigen bodem.

Scherp je potloden

Zorg voor een tikje meer kleur tijdens de lockdown en laat je kinderen (of wees zelf creatief) enkele originele Brabantse taferelen inkleuren. Maak fijne en kleurrijke kunstwerkjes van pentekeningen van de Efteling, Vincent van Gogh of dierenpark de Beekse Bergen.

Nuenen Hotspots in Noord-Brabant
In de voetsporen van Vincent van Gogh.

Zing en dans mee

Lange Jan houdt de Efteling voorlopig nog even op slot, maar ondertussen kunnen de kleinsten onder ons via YouTube naar de familiemusical De Sprookjessprokkelaar kijken.

Kom te weten hoe lang de nek van een giraf is

Altijd al willen weten hoeveel tenen een papegaai heeft, waarom de strepen op een zebra zwart zijn of hoe lang de nek van een giraf nu eigenlijk is? De dierenverzorgers van De Zoo in Overloon beantwoorden al jullie vragen via Facebook. Of misschien wil je wel mee op virtuele safari in de Beekse Bergen?

Nog meer ideeën

Op de website van VisitBrabant vind je nog tientallen andere digitale initiatieven voor jong en oud. Het lijstje wordt constant up-to-date gehouden.

Ondertussen kan je ook de Noord-Brabant artikelen van Vetexbart terug lezen, om helemaal klaar te zijn als we weer uit ons kot mogen komen.

Laatste van Blog