Bootje varen in Amsterdam: 5 onmisbare hotspots

5 min.

Slo-Mo aka rustig aan reizen is een van dé reistrends van 2020. Wil je het nieuwe jaar meteen goed inzetten? Dan heb ik goed nieuws. Click&Boat, het grootste online platform voor bootverhuur ter wereld is ook beschikbaar bij onze noorderburen. 

We kennen Nederland natuurlijk als hét land van kaas, tulpen, Andre Hazes & Johnny Jordaan, maar waar je ook gaat kom je ook grachten en kanalen tegen. Net daarom is een tocht met een boot een uitstekende manier om 100 procent zen van al dat moois te genieten. Dat kan helemaal op je eigen tempo terwijl je zelf de baas bent over je route. Beter dan dit wordt slow-travel niet.

Met Click&Boat kunnen booteigenaren wat extra geld verdienen door hun boten te verhuren aan reizigers zoals jij, of the Airbnb of the Seas zoals CNN het eerder al platform eerder al genoemd heeft. Je kan trouwens niet enkel zeilboten huren in Nederland, maar ook motorboten, sloepen of zelfs heuse catamarans. Wist je dat je voor sommige boten zelfs geen vaarbewijs nodig hebt en dat je dus echt zelf kapitein kan zijn tijdens je tocht?

Schip ahoy, piraten!

Wat valt er allemaal te beleven in Amsterdam?

  • Het Rijksmuseum heeft één van Europa’s knapste kunstcollecties. Het prachtige renaissance slash gotische gebouw dat sinds enkele jaren terug open is, na een grondige verbouwing, huisvest heel wat Nederlandse meesterwerken uit de Gouden Eeuw. Denk onder andere aan de Nachtwacht van Rembrandt of het Melkmeisje van Johannes Vermeer. Tip: gebruik de handige en gratis museum-app voor een meer dan geslaagde rondleiding tussen de kunstwerken.
  • De groene long van de stad, Het Vondelpark, is één van mijn persoonlijke Amsterdamse favorieten. Er hangt een zeer ontspannen sfeer in het stadspark. Terwijl de locals er komen sporten, chillen of gewoon met de hond wandelen kan je er als toerist genieten van een stukje openluchttheater of de mooie rozentuin. Het langgerekte stuk groen dat zo’n 45 hectare beslaat ontvangt jaarlijks meer dan 10 miljoen bezoekers.
  • Amsterdam en z’n grachten: je ontdekt te sowieso vanuit je boot. Te midden van de Jordaanse grachtengordel ontdek je de Negen Straatjes. Deze gezellige wirwar aan straatjes staan bol van de independent kledingboetieks, retro- en vintagezaken, vegan restaurants en gezellige cafés. Zet jezelf op een bankje met een fancy chai latté -met je camera in de aanslag- en geniet van dit authentiek en schilderachtig stukje Amsterdam.
Culinair genieten in de Amsterdamse Foodhallen.
  • Absoluut niet over te slaan tijdens je bezoek aan de Nederlandse hoofdstad is het Anne Frank Museum, gevestigd in een 17de eeuws huis. Het is hier dat Anne Frank en haar familie zich twee jaar lang verstopten voor de nazi’s. Bezoek de permanente tentoonstelling over haar leven en neem een kijkje in het achterhuis. Let er wel op dat je vooraf tickets boekt voor deze historische plek.
  • Ieder zichzelf respecterende stad heeft tegenwoordig wel een overdekte markt. Dus ook Amsterdam, of wat dacht je? Bij de Foodhallen kan je genieten van lekkere gerechten en drankjes aan de togen van meer dan 30 eetkraampjes en bars. Deze culinaire bestemming vind je in de wijk Oud-West en is er zowel voor de fijnproevers als diegene die zin hebben in een snelle hap.

Click&Boat praktisch

Toch geen fan van Nederland of is het er net dat tikkeltje te koud voor jou? Geen excuses: je kan ook kiezen om iets verder te gaan varen. Denk aan populaire bestemmingen aan de Middellandse Zee zoals Frankrijk, Spanje, Kroatië of Italië. Wordt het een dagtochtje of toch een lange vaarvakantie? Jij beslist! Ben je niet vertrouwd met het besturen van een boot of heb je geen vaarbewijs (ook al is dat niet altijd nodig) dan heeft Click&Boat een oplossing. Veel boten worden immers aangeboden met een schipper. Boot huren in Amsterdam? Kijk gerust eens op de website voor meer informatie over het huren van één van de meer dan 30.000 boten wereldwijd.

Dit artikel is een samenwerking.

Geef een antwoord

Your email address will not be published.