Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!


Antwerpen blijft voor mij met voorsprong de leukste stad van ons land.

indestadaalst
In de stad Aalst – Antwerpen

Wie plannen maakt om naar Antwerpen te gaan kan zich alvast opmaken om een levendige stad vol architecturale pareltjes, culturele evenementen en culinaire hotspots te ontdekken. Uiteraard horen daar ook één (of meerdere) bezoeken aan de honderden café’s die ’t Stad rijk is bij.

Hippe & trendy loungebars op het Zuid, volle terrassen rond de Groenplaats of echte dorpscafés in de buurt van het Centraal Station.

Ik kom redelijk vaak in Antwerpen – onlangs was ik er nog op een blogtripje – en ik kan het maar niet laten om er iedere keer enkele, euhm ‘speciale’, cafeetjes op te zoeken. Kroegen waar een 100% normaal inwoner of laat staan de doorsnee toerist zich niet meteen aan zullen wagen.

Ik deel graag mijn top 4 met jullie 🙂

In de stad Aalst

Wil je echt het typische dorpscafé gevoel ervaren, sla dan onmiddellijk rechts in de richting van het Astridplein (nadat je uit het station komt) en op zoek bent naar een fris glas bier. In de stad Aalst is één van de oudste kroegen van Antwerpen en het is hier dat de echte locals zitten. Die echte Antwerpenaren die ’s ochtends om 08 uur liever een 33-er Stella drinken in plaats van een koffie. In deze piepkleine kroeg valt er altijd wat te beleven, uit de jukebox galmt hier tot in de late uren muziek van de Strangers, Johnny White of Andrez Hazes! You love it or you hate it. 

Carnotstraat 16, Antwerpen

Café Jozef

In de buurt van In de stad Aalst vind je ook Café Jozef terug, een echt begrip in de stad. Het staat al jaren bekend als een plek waar oude vrijsters en cougars jacht maken op een nieuwe, jonge prooi. Hier geldt het motto, hoe later op de avond, hoe plezanter!

Koningin Astridplein 45, Antwerpen

Café Beveren

In tegenstelling tot de andere kroegen staat Café Beveren wel in heel wat toeristische gidsen over Antwerpen. Het is hier dat er nog een origineel Decap-orgel tegen de muur staat dat je voor een halve euro aan de praat krijgt. Het kleine café is echter een beetje in verval geraakt en de geur van urine en verstopte toiletten moet je er even bij nemen. Dansen op de tafels of stoelen? No problem! Café Beveren in de typische startplaats voor menig vrijgezellenfeest. Ook de leden van de Antwerpse snorrenclub zijn hier trouwens vaste klant!

Vlasmarkt 2, Antwerpen

beveren

’t Keteltje

’t Keteltje is een mysterieuze bar die je enkel mag betreden op eigen risico van je leven (en je portefeuille). Je bent dus gewaarschuwd! Wil je één van je vrienden eens de stuipen op het lijf jagen, dan moet je hem hier echt wel mee naar binnen nemen. Het café ligt midden in het Schipperskwartier, de hoerenbuurt van Antwerpen. Laat ons zeggen dat je er meestal (té) enthousiast onthaald wordt door een hele horde zwarte dames. De meeste vrienden die ik meenam naar ’t Keteltje liepen een blijvend trauma op en durven hier niet meer voor een tweede keer te komen.

Oude Mansstraat 26, Antwerpen

Ga je echt diep in het glas kijken in Antwerpen? Kijk dan bij Trivago.be voor een hotelkamer.

Ik ben echt wel benieuwd naar jullie ‘toppers’ onder de Antwerpse dorpskroegen!


ReizenReizen

1 reactie

  • Met ingang van 7 mei 2016 is ‘t Keteltje gesloten in verband met illegale prostitutie en mensenhandel.

    Misschien goed om je website daarop te corrigeren

    Met groet.

    W Waumans

Geef een reactie

Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!