People at an airport

De 3 beste manieren om naar het vliegveld te reizen

3 min.

Ga je op reis met het vliegtuig? Dan weet je dat je tegenwoordig te maken kunt krijgen met lange wachtrijen en geannuleerde vluchten. Het is daarom extra belangrijk om op tijd op het vliegveld te arriveren. Dit zijn de drie beste manieren om ontspannen naar het vliegveld te reizen.

Met de bus of trein

Het kan best lastig zijn om al je bagage mee te nemen in de bus of trein, maar het openbaar vervoer heeft een belangrijk voordeel: je stapt uit, direct bij het vliegveld. Op deze manier kun je bijvoorbeeld heel gemakkelijk van Gent naar Brussel airport reizen met de bus. Bijkomend voordeel is dat je niet zelf hoeft te rijden. Je kunt gewoon rustig plaatsnemen en je laten rijden. Het is wel handig om vooraf de dienstregeling goed te checken, zodat je weet hoe laat je welke trein of bus kunt nemen en welke aansluitingen er zijn. Met het juiste reisschema is reizen met bus of trein heel relaxt!

Met de eigen auto

Reizen met de eigen auto wordt door veel mensen als prettig ervaren. Helaas is parkeren op het vliegveld vaak erg duur, vooral als je voor langere tijd weggaat. Wil je toch graag met de eigen auto, maar niet de hoofdprijs betalen voor parkeren? Dan is het de moeite waard om parkeergelegenheid te zoeken in de buurt van het vliegveld. Vervolgens kun je de korte afstand naar het vliegveld overbruggen met het openbaar vervoer. Bij sommige parkeerplekken zit een gratis shuttle service, waarmee je zonder gedoe naar het vliegveld rijdt. Dat is een fijne extra service, die soms wel met extra kosten komt.

Met een taxi

Zie je op tegen de drukte op het spoor of op de weg? Dan kun je kiezen voor een taxi naar het vliegveld. Je hoeft dan niet zelf te rijden en dat zorgt vaak voor een meer ontspannen rit. Veel vliegvelden kun je bereiken met een speciale shuttle taxi, die alleen van en naar het vliegveld rijdt. Dit type taxi is vaak ook wat goedkoper dan een gewone taxi, maar je hebt wel kans dat je het busje met andere reizigers moet delen. Als je dat niet erg vindt is dit een prima manier om ontspannen naar het vliegveld te reizen.

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.

×

Hoi!

Welkom bij de chatbox van Vetexbart.

× Heb je een vraag?