Het beste hostel van NYC voor 49 euro per nacht

nyc2
SHARE

New York City, daar waar ik het allerliefste ben. Alleen jammer dat de hotels in the Big Apple steeds zooo duur zijn. Dus koos ik voor mijn 17de trip naar New York City in oktober opnieuw voor een hostel. 

Met The Local NY kwam ik in een nieuwe, prachtige jeugdherberg terecht op een boogscheut van Manhattan voor een zacht prijsje.

Queens

De hostel ligt in het stadsdeel Queens met een metrostation (Court Sq.) op zo’n 400 meter. Een korte rit van zo’n 20 minuutjes brengt je bijvoorbeeld naar Times Square of Grand Central Terminal. Vandaar kan je makkelijk heel Manhattan ontdekken.

NYC1
@vetexbart

De hostel beschikt over een eigen café waar het zeer gezellig is met verschillende activiteiten en optredens ’s avonds. Je krijgt zelfs een welkomstdrankje bij aankomst. Het personeel in The Local is zeer vriendelijk en stond me dadelijk bij als ik informatie nodig had over metroverbindingen of restaurantjes in de buurt.

Hostel

Na de vlotte check-in toont de vlotte jongeman van achter de desk me de openbare ruimtes van de hostel. Naast een eenvoudige en moderne keuken waar je zelf je eten kan klaarmaken en opeten is er een leuke zitruimte met spelletjes, boeken én plaats om je daguitstapjes te plannen. Er is overal gratis wifi (op de kamer jammer genoeg niet altijd even stabiel) en er staan een 5-tal computers waarop je kan surfen of je foto’s uploaden.

Deze hostel heeft een leuk dakterras, wat vooral in de zomer een enorme aanwinst is (in oktober was het net te koud om er echt van te genieten). Je ziet er recht op de skyline van Manhattan.

nyc2

Ontbijten kan je niet in The Local, maar op zo’n 100 meter is er een leuke, traditionele diner waar je spotgoedkoop kan ontbijten (of gaan voor een volledige maaltijd natuurlijk).

2014-10-06_1412597577[1]
@vetexbart

Kamer

Ik had gekozen voor een slaapplaats met 4 bedden. De kamer is klein (je bent in NYC, wanneer ben je in godsnaam op die kamer?), maar fris en praktisch ingericht met twee stapelbedden en voor iedere gast is er een locker voor het opbergen van je spullen (bij het inchecken krijg je zelfs gratis een slotje). Echt uniek voor een hostel is het toilet én douche op de kamer, al kan je ook kiezen voor de badkamers op de gang als je te lang moet wachten op een kamergenoot en geen tijd over hebt.

Prijs

Voor zes nachten in deze hostel betaalde ik in oktober 298 euro (49 euro per nacht). Tip: voor de voordeeligste prijs boek je hier best niet te lang op voorhand (ideaal tot maximum 2 maanden).

Het hostel is te boeken via Booking.com via deze link

(13-02 44th Avenue, Queens, NY 11101, Verenigde Staten)


Booking.com

2 reacties

  • Hi Bart

    Ik ga voor de eerste keer 5 dagen naar New York. The Local Hostel spreekt me wel aan. Alleen ben ik wat bang voor de afstand en om terug te gaan ’s avonds met de subway. Valt dat goed te doen of is het leuker om ergens Midtown te verblijven rond Herald Square?

    • Hoi, thx voor je bericht. The Local is een super hostel, mijn favoriet. Er ligt een subway station op ongeveer 2 a 300 meter. Je gaat bv rechtstreeks naar Central Park in een dik kwartier. NYC is groot dus je moet vaak tien tot twintig minuten met de metro rijden van de ene naar de andere bestemming, ook al zit je enkel op Manhattan. Het is zeker niet onveiliger dan elders rondom de hostel. Als je nog andere specifieke vragen hebt kan je me altijd een mailtje sturen. Veel plezier alvast!

Geef een reactie